Лайм

Паста Амосова – зміцнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах

Зробити її зовсім нескладно

Восени як ніколи слід приділяти більше уваги своєму організму, займатися спортом та зміцнювати імунітет за допомогою натуральних продуктів, у яких багато вітамінів. І якщо ви вже заготовили на зиму калину з цукром, зробіть пасту Амосова. theLime вирішив докладніше розповісти, що це за суміш, а також поділитися простим рецептом.

Читайте також: Чаю з бананів приписують багато корисних властивостей - що з цього правда, а що не зовсім.

Фото: instagram.com/eko_sneki.ua

Микола Амосов – український вчений медик, хірург, кібернетик, письменник. Відомо, що він давав своїм пацієнтам безліч життєво важливих порад – про користь фізичних вправ та рекомендації про харчування.

Саме він вигадав пасту Амосова, про яку вже кілька десятиліть ходять легенди, ніби вона здатна покращити здоров'я. Він рекомендував післяопераційним хворим вживати вітамінну суміш із волоських горіхів, інжиру, кураги та чорносливу, щоб організм швидше відновлювався.

Зазначимо, що за фактом це смачна та поживна заготовка. Її потрібно вживати в невеликих кількостях і з обережністю, оскільки вона солодка та досить калорійна.

Докладніше про користь цього продукту також розповіла дієтолог Оксана Скиталінська. На своїй сторінці у соцмережі Facebook вона радить її як поживну та вітамінну їжу, яка підтримає сили захисників на фронті.

Фото: instagram.com/hutor.gavr

Інгредієнти: родзинки (500 г), курага (500 г), інжир (500 г), чорнослив без кісточок (500 г), волоські горіхи (500 г), мед (500 г), лимон (1 шт.).

Приготування:

Курагу, родзинки, чорнослив без кісточок заливаємо окропом на декілька хвилин, потім зливаємо його. Пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, кухонному комбайні.

Горіхи очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо ножем.

Лимони промиваємо у проточній воді, нарізаємо, виймаємо кісточки та подрібнюємо у блендері разом з інжиром.

Читайте також: 5 фактів про помело, які роблять цей цитрус особливо популярним.

Усі інгредієнти змішуємо, перекладаємо в чисті банки та заливаємо натуральним медом. Ще раз перемішуємо та закриваємо кришкою. Зберігати таку пасту можна кілька місяців, але обов'язково у холодильнику.

Пасту Амосова можна вживати за півгодини до їди або після, щоб не викликати подразнення шлунка і кишечника: дорослим - по 1 ст. л. 3 рази на добу, дітям – по 1 чайній чи десертній ложці.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. У вигляді варення та в морозилці: найкращі способи зберегти обліпиху на зиму.
  2. Сливовий пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою.
  3. Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні