Лайм

Як приготувати пісний майонез – заправку для салатів, в рецепті якої немає яєць

Поекспериментуйте з інгредієнтами

У кожного з нас є свій фірмовий рецепт соусу: хтось навчився досконало готувати бешамель – найпопулярніший соус до макаронів та лазаньї, а хтось – білий соус для піци, а хтось – майонез. theLime ділиться простим рецептом пісного майонезу, який обов'язково стане вам у пригоді під час посту.

Читайте також: Домашній майонез - повноцінна заміна магазинному: як його зробити з олії та яйця.

Майонез на відварі з консервованого зеленого горошку чи квасолі

Інгредієнти: відвар консервованого зеленого горошку або квасолі, цукор (1 ч. л.), гірчиця (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), оцет (1 ч. л.), перець (за бажанням), рослинна олія, лимонний сік (2 ч. л.).

Приготування:

У чашу блендера виливаємо відвар консервованого зеленого горошку чи квасолі, додаємо цукор, гірчицю, сіль, оцет. Змішуємо за допомогою занурювального блендера.

Далі поступово тоненькою цівкою вливаємо рослинну олію і паралельно змішуємо блендером, поки не побачимо, що консистенція густішає. Наприкінці додаємо лимонний сік і ще раз перемішуємо.

Додаємо такий майонез до страв пісного меню.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Валентина Федотова (@valentynafedotova)

Читайте також: Чому домашній майонез не густішає: помилки у приготуванні, яких варто уникати.

Майонез на крохмалі

Інгредієнти: кип'ячена вода кімнатної температури (100 мл), крохмаль (1 ст. л. з гіркою), олія (100 мл), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ч. л.), гірчиця (1 ч. л.), оцет (1 ч. л.) або лимонний сік (1-1,5 ч. л.).

Приготування:

У кип'ячену воду додаємо крохмаль – бажано кукурудзяний, перемішуємо, щоб добре розчинився. Ставимо на вогонь і варимо на слабкому вогні, постійно перемішуючи, щоб маса почала густішати і стала схожою на кисіль.

Знімаємо з вогню та охолоджуємо до кімнатної температури. Перекладаємо в чашу блендера, сюди ж додаємо гірчицю, сіль, цукор, оцет чи лимонний сік. Також вливаємо олію без запаху.

Починаємо збивати блендером на слабких оборотах, потім збільшуємо їх. Зберігати такий пісний майонез можна в холодильнику не більше 2-х днів.

Цікаві новини для вас:

  1. Як смачно приготувати гливи: такий рецепт сподобається навіть тим, хто не любить ці гриби.
  2. Сирний суп з куркою та грибами – найкращий рецепт на обід: як його готувати.
  3. Cмаком нагадують піцу: як приготувати солоні бельгійські вафлі з ковбасою та сиром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні