Квашена капуста – одна з найкорисніших сезонних страв, яка легко готується і може довго зберігатися. І якщо ви вже робили хрумку квашену капусту з буряком або салат вінегрет з нею, цього разу спробуйте зробити цю закуску в теплому маринаді. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Топ-6 кулінарних лайфхаків, щоб квашена капуста була хрумкою.
Інгредієнти: капуста (2 кг), морква (0,5 кг), кмин (1 ч. л.), яблучний оцет (120 мл), цукор (1 ст. л.), сіль (2 ст. л.).
Приготування:
Капусту промиваємо, знімаємо верхнє листя і подрібнюємо за допомогою спеціальної терки в глибоку миску.
Моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді та тремо на великій терці.
У каструлю наливаємо 1 л теплої кип'яченої води, додаємо до неї кмин, цукор, сіль. Все ретельно перемішуємо, щоб розчинилися цукор та сіль. Потім вливаємо в маринад оцет, перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.
Читайте також: Як приготувати тушковану квашену капусту з квасолею: бюджетний рецепт.
Ретельно перемішуємо капусту та моркву руками, а потім розкладаємо у банки.
Заливаємо капусту у банках теплим маринадом. Беремо довгу дерев'яну паличку - нею потрібно кілька разів проткнути капусту до самого дна, щоб маринад рівномірно розподілився і вийшло зайве повітря.
Накриваємо банки кришками і ставимо на 24 години в холодильник. Через зазначений проміжок часу можна куштувати смачну та корисну закуску.
- Раніше ми розповіли, як збільшити термін зберігання квашеної капусти, щоб довше не псувалася.
- Читайте також на theLime про топ-3 оригінальних рецепти квашеної капусти, які здивують смаком та користю.
Цікаві новини для вас:
- Прості рецепти грибної ікри на будь-який смак: таку консервацію миттєво з'їдять узимку.
- Рецепт популярних обсмажених баклажанів на зиму люблять за простоту: як приготувати.
- В калині багато вітамінів та користі: як приготувати її на зиму із цукром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.