Мариновані шампіньйони – популярна закуска та інгредієнт багатьох святкових салатів, наприклад, "Грибної галявини". Саме тому мати вдома пару баночок такої заготівлі – гарна ідея. Але ціни на мариновані печериці можуть "кусатися", особливо з огляду на той факт, що в Україні прогнозують чергове подорожчання продуктів. На щастя, приготувати таку закуску вдома - невеликий клопіт. Вийде дешевше і смачніше, ніж покупні гриби.
Інгредієнти: шампіньйони – 1 кг; лимонна кислота – 1 ч. ложка; цукор – 1 ч. ложка; сіль – 1 ст. ложка; коріандр у зернах – 0,5 ч. ложки; гвоздика – 2 шт.; лавровий лист – 1 шт.; духмяний перець – 3 шт.; чорний перець – 5 шт.; оцет – 40 мл.
Читайте також: Топ-5 страв на Різдвяний піст: що готувати, коли не можна м'ясо, молоко та яйця.
Приготування:
Шампіньйони невеликого розміру промийте. Закип'ятіть 1,5 л води, додайте до неї лимонну кислоту та відваріть гриби протягом 5 хвилин. Каструлю краще накрити кришкою. Відварені гриби відкиньте на друшляк.
У каструлю влийте півлітра води та поставте її на вогонь. Коли вода почне закипати, додайте сіль, цукор, лавровий лист та спеції – коріандр, гвоздику, чорний та духмяний перець.
Дайте маринаду покипіти протягом 1 хвилини, після чого влийте оцет і вимкніть вогонь.
Читайте також: Як зробити вінегрет смачнішим: секрет приготування, який знають не всі.
Гриби розкладіть у стерилізовані банки та залийте гарячим маринадом. Закатайте стерилізованими кришками, охолодіть та приберіть на зберігання у прохолодне місце.
Мариновані печериці за таким рецептом будуть готові до вживання вже через 6 годин після приготування.