Лайм

В духовці, на сковороді та на парі: три способи приготування соковитий рибних котлет

Урізноманітніть меню своєї сім'ї

Рибні котлети – корисна альтернатива м'ясним. Їх готують із різних видів риби і навіть із консерви, а також різними способами: у духовці, на сковороді та на парі. І якщо ви вже робили котлети з консервованого тунця, цього разу побалуйте рідних такою стравою з пангасіуса. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як смачно приготувати хека з овочами: рецепт, який варто знати всім любителям риби.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: філе білої морської риби (1 кг), батон (100 г), цибуля (1-2 шт.), яйце (1 шт.), зелень, сіль, перець, спеції.

Приготування:

З батона зрізаємо скоринку, нарізаємо шматочками та замочуємо його у холодній воді.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо в проточній воді, ріжемо крупно.

Рибу промиваємо, розрізаємо філе на дрібніші шматочки і разом із цибулею та батоном пропускаємо через м'ясорубку.

Зелень (петрушку, кріп) промиваємо у проточній воді, подрібнюємо ножем.

У рибний фарш додаємо яйце, сіль, перець та інші спеції за смаком, а також зелень. Ретельно перемішуємо та формуємо котлети.

Читайте також: Ідеальне поєднання: як приготувати ніжні рибні котлети з тріски та фети.

Фото: pixabay.com

Приготувати рибні котлети можна кількома способами:

1. У духовці

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

Формуємо котлети, викладаємо їх на деко, вистелене пергаментом і змащене олією. Запікаємо 25 хвилин.

2. На сковороді

Розігріваємо сковороду з рослинною олією.

Котлети обвалюємо в панірувальних сухарях і смажимо до золотистого кольору, не забуваючи періодично перевертати, під закритою кришкою.

3. На парі

У пароварці кип'ятимо воду. Кожен рівень пароварки змащуємо олією і викладаємо сформовані котлети. Готуємо під закритою кришкою приблизно 30 хвилин.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Катерина Рецепті Фудблог (@katarina_movchan)

Цікаві новини для вас:

  1. Смачно та корисно: рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.
  2. Топ-5 страв на Різдвяний піст: що готувати, коли не можна м'яса, молока та яєць.
  3. Капусняк з квашеної капусти – класична страва на обід: як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці