Рибні котлети – корисна альтернатива м'ясним. Їх готують із різних видів риби і навіть із консерви, а також різними способами: у духовці, на сковороді та на парі. І якщо ви вже робили котлети з консервованого тунця, цього разу побалуйте рідних такою стравою з пангасіуса. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як смачно приготувати хека з овочами: рецепт, який варто знати всім любителям риби.
Інгредієнти: філе білої морської риби (1 кг), батон (100 г), цибуля (1-2 шт.), яйце (1 шт.), зелень, сіль, перець, спеції.
Приготування:
З батона зрізаємо скоринку, нарізаємо шматочками та замочуємо його у холодній воді.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо в проточній воді, ріжемо крупно.
Рибу промиваємо, розрізаємо філе на дрібніші шматочки і разом із цибулею та батоном пропускаємо через м'ясорубку.
Зелень (петрушку, кріп) промиваємо у проточній воді, подрібнюємо ножем.
У рибний фарш додаємо яйце, сіль, перець та інші спеції за смаком, а також зелень. Ретельно перемішуємо та формуємо котлети.
Читайте також: Ідеальне поєднання: як приготувати ніжні рибні котлети з тріски та фети.
Приготувати рибні котлети можна кількома способами:
1. У духовці
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.
Формуємо котлети, викладаємо їх на деко, вистелене пергаментом і змащене олією. Запікаємо 25 хвилин.
2. На сковороді
Розігріваємо сковороду з рослинною олією.
Котлети обвалюємо в панірувальних сухарях і смажимо до золотистого кольору, не забуваючи періодично перевертати, під закритою кришкою.
3. На парі
У пароварці кип'ятимо воду. Кожен рівень пароварки змащуємо олією і викладаємо сформовані котлети. Готуємо під закритою кришкою приблизно 30 хвилин.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні рибні котлети у кунжутній паніровці.
- Читайте також на рецепт рецепт смачних котлет з грибами, овочами і пшоном.
Цікаві новини для вас:
- Смачно та корисно: рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.
- Топ-5 страв на Різдвяний піст: що готувати, коли не можна м'яса, молока та яєць.
- Капусняк з квашеної капусти – класична страва на обід: як її приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.