Лайм

Капусняк з квашеної капусти – класична страва на обід: як його приготувати

Побалуйте своїх близьких смачною першою стравою

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню смачною першою стравою, то спробуйте приготувати пікантний суп з ковбасою або капусняк з квашеної капусти. theLime ділиться простим рецептом останнього.

Читайте також: Смачна та проста страва на обід: як варити капусняк зі свіжої капусти.

Фото: instagram.com/grishchenko7924

Інгредієнти на каструлю 5 л: вода (3,5 л), квашена капуста (700 г), пшоно (100 г), картопля (5 шт.), м'ясо (400 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), томатна паста (3 ст. л.), часник (2 зубчики), сіль, перець, зелень, вершкове масло (50 г), олія (для смаження).

Приготування:

Заздалегідь замочуємо в одному посуді м'ясо, а в іншому – пшоно (його потрібно попередньо промити). Залишаємо на 20-30 хвилин.

У каструлю, в якій варитимемо суп, наливаємо холодну воду. У воду додаємо м'ясо, накриваємо кришкою, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Проварюємо 15 хвилин.

До м'яса додаємо квашену капусту. Продовжуємо варити ще 30 хвилин.

Потім до капусти з м'ясом додаємо пшоно і очищену цілу картоплю. Залишаємо варитися на слабкому вогні приблизно 1 годину, але періодично перевіряємо, чи зварилася картопля. Готову картоплю потрібно дістати і зробити з неї пюре.

Читайте також: Густий та ніжний: як приготувати гороховий крем-суп з куркою.

Тим часом приготуємо засмажку. Очищаємо моркву та тремо її на терці. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібним кубиком.

Зелень промиваємо у проточній воді, обсушуємо та подрібнюємо. Часник очищаємо та пропускаємо через прес.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї цибулю та моркву, обсмажуємо до золотистого кольору.

У невеликій піалі розводимо водою пшеничне борошно, потім додаємо його в засмажку разом із томатною пастою. Тушкуємо ще декілька хвилин.

Тим часом м'ясо з пшоном вже зварилися – до них додаємо картопляне пюре, засмажку, часник, нарізану зелень та лавровий лист. Солимо і перчимо на смак. Наприкінці додаємо вершкове масло.

Все ретельно перемішуємо та проварюємо ще 5 хвилин.

Потім залишаємо капустняк, щоб він настоявся, або ж розливаємо в порційні тарілки і подаємо до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Топ-5 страв на Різдвяний піст: що готувати, коли не можна м'яса, молока та яєць.
  2. Як зробити вінегрет смачнішим: секрет приготування, який знають не всі.
  3. Як приготувати яйце по-шотландськи - страву, яка набирає популярності в мережі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами