Багато господинь в Україні відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своїх близьких різні десерти самостійно – це допомагає не лише заощадити частину сімейного бюджету, а й гарантує, що продукт вийде натуральнішим. І якщо ви вже балували сім'ю полуничним мармеладом, цього разу зробіть зефір із варення. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Як приготувати пишний домашній зефір із фруктового пюре: простий рецепт.
Інгредієнти: варення смородини (180 г), яєчний білок (45 г), сік лимонний (1 ч. л.), цукор (200 г), агар-агар з силою 900 (10 г), вода (75 мл).
Також знадобиться кондитерський мішок та спеціальна насадка.
Приготування:
Деко для випічки або піднос застилаємо пергаментним папером – тут зефір стабілізуватиметься.
Для приготування такого зефіру знадобиться густе варення з червоної або чорної смородини, тому що в ньому багато пектину, або густе яблучне повидло.
У глибоку миску викладаємо білок, потім варення та лимонний сік і збиваємо у кухонній машині на середній швидкості.
Приготуємо сироп: до цукру додаємо агар-агар і відразу ж перемішуємо. Заливаємо водою, знову перемішуємо та відправляємо на плиту.
Варимо сироп на агарі приблизно 3-5 хвилин, поки він не загусне.
Читайте також: Як приготувати смачний домашній зефір із яблук: простий рецепт на желатині.
Додаємо обороти міксера або кухонної машини, щоб білкова маса краще збилася. Потім виливаємо гарячий сироп тонкою цівкою в білкову масу, не перестаючи збивати. Потрібно робити це акуратно, щоб не потрапити на вінчик. Як тільки додали весь сироп, збиваємо 2 хвилини.
Потім акуратно перекладаємо отриману масу в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір - так, як показано на відео. Залишаємо його стабілізуватися за кімнатної температури на 2 години.
Подаємо апетитний зефір із варення до столу або прибираємо. Зберігаємо в ємності, яку можна закрити кришкою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню чурчхелу.
- Читайте також на theLime, як зробити пастилу з чорної смородини.
Цікаві новини для вас:
- У духовці, на сковороді та на парі: три способи приготування соковитих рибних котлет.
- Рецепт маринованих печериць на зиму: вийде смачніше та дешевше, ніж у магазині.
- Смачно та корисно: рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.