Лайм

Найпростіший рецепт домашнього зефіра з варення: потрібно мінімум інгредієнтів

Побалуйте своїх близьких корисним десертом

Багато господинь в Україні відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своїх близьких різні десерти самостійно – це допомагає не лише заощадити частину сімейного бюджету, а й гарантує, що продукт вийде натуральнішим. І якщо ви вже балували сім'ю полуничним мармеладом, цього разу зробіть зефір із варення. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Як приготувати пишний домашній зефір із фруктового пюре: простий рецепт.

Фото: instagram.com/_vkusnyahki_che

Інгредієнти: варення смородини (180 г), яєчний білок (45 г), сік лимонний (1 ч. л.), цукор (200 г), агар-агар з силою 900 (10 г), вода (75 мл).

Також знадобиться кондитерський мішок та спеціальна насадка.

Приготування:

Деко для випічки або піднос застилаємо пергаментним папером – тут зефір стабілізуватиметься.

Для приготування такого зефіру знадобиться густе варення з червоної або чорної смородини, тому що в ньому багато пектину, або густе яблучне повидло.

У глибоку миску викладаємо білок, потім варення та лимонний сік і збиваємо у кухонній машині на середній швидкості.

Приготуємо сироп: до цукру додаємо агар-агар і відразу ж перемішуємо. Заливаємо водою, знову перемішуємо та відправляємо на плиту.

Варимо сироп на агарі приблизно 3-5 хвилин, поки він не загусне.

Читайте також: Як приготувати смачний домашній зефір із яблук: простий рецепт на желатині.

Додаємо обороти міксера або кухонної машини, щоб білкова маса краще збилася. Потім виливаємо гарячий сироп тонкою цівкою в білкову масу, не перестаючи збивати. Потрібно робити це акуратно, щоб не потрапити на вінчик. Як тільки додали весь сироп, збиваємо 2 хвилини.

Потім акуратно перекладаємо отриману масу в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір - так, як показано на відео. Залишаємо його стабілізуватися за кімнатної температури на 2 години.

Подаємо апетитний зефір із варення до столу або прибираємо. Зберігаємо в ємності, яку можна закрити кришкою.

Цікаві новини для вас:

  1. У духовці, на сковороді та на парі: три способи приготування соковитих рибних котлет.
  2. Рецепт маринованих печериць на зиму: вийде смачніше та дешевше, ніж у магазині.
  3. Смачно та корисно: рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні