Після традиційних пасхальних застіль з безліччю різноманітних і ситних страв хочеться приготувати щось легке для розвантаження. Наприклад, курячий бульйон або похмільний суп з індичкою. theLime також підібрав простий рецепт супу з фрикадельками, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Інгредієнти на каструлю 3 л: курячий фарш (0,3 кг), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), картопля (3-4 шт.), вівсянка швидкого приготування (2 ст. л.), вершкове масло (1 ст. л.), кріп (маленький пучок), яйце (1 шт.), сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Картоплю споліскуємо у воді, чистимо і ріжемо середнім кубиком.
Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою, тремо на дрібній терці.
Цибулю очищаємо від лушпиння і теж промиваємо.
Кріп споліскуємо і викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо ножем.
Курячий фарш можна купити готовий у супермаркеті або ж пропустити куряче філе через м'ясорубку.
Читайте також: Як приготувати холодник: простий рецепт холодного борщу з буряка.
Ставимо на плиту каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить.
Змішуємо курячий фарш, яйце, моркву, кріп, сіль та чорний перець. Чайною ложкою формуємо невеликі фрикадельки і кидаємо в киплячу воду в каструлі. Додаємо вершкове масло і цілу чисту цибулю. Варимо приблизно 10 хвилин.
Потім додаємо порізану картоплю – варимо все разом ще приблизно 15 хвилин. Витягаємо цибулю і додаємо вівсянку швидкого приготування. Вимикаємо вогонь та залишаємо суп під кришкою ще на 5 хвилин.
Подаємо першу страву і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, який інгредієнт додати в окрошку, щоб смакувала як ресторанна страва.
- Читайте також на theLime, як приготувати пікантний рибний суп з томатами та перцем.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати до чаю без зайвої мороки: рецепт шоколадно-сирного кексу.
- Пам'ятка кулінара: скільки варити яйця після кипіння, щоб були круті, рідкі або в мішечок.
- Як приготувати солоні сирники з зеленню: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.