Лайм

Як приготувати різдвяне пісочне печиво з варенням: простий рецепт до зимових свят

Побалуйте своїх близьких

Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати список страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. І якщо ви вже робили цукрове печиво або шоколадні пряники в білій глазурі, цього разу побалуйте близьких пісочним печивом із варенням. theLime підібрав простий рецепт, який можна приготувати на Різдво та Новий рік.

Читайте також: Простий десерт на Різдво та Новий рік: як приготувати шоколадні ялинки-брауні.

Фото: instagram.com/emorfett

Інгредієнти: яєчні жовтки (2 шт.), цукор (80 г), ванільний цукор (20 г), вершкове масло (125 г), борошно (250 г), цедра апельсина та лимона (1 ст. л.), варення червоної смородини (100 г), цукрової пудри (2 ст. л.).

Приготування:

Розбиваємо яйця, акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій мисці змішуємо жовтки з цукром і ванільним цукром, збиваємо вінчиком, поки цукор повністю не розчиниться.

Сюди ж додаємо цедру апельсина та лимона, а також вершкове масло кімнатної температури, знову збиваємо.

Потім просіюємо в суміш борошно - не все відразу, а в декілька етапів. Починаємо замішувати тісто руками, потім додаємо ще порцію борошна.

Загортаємо тісто в харчову плівку та залишаємо на 30 хвилин.

Читайте також: Рецепт імбирних пряників до зимових свят, які підходять для довгого зберігання.

Робочу поверхню трохи припиляємо борошном, розкочуємо пісочне тісто до товщини приблизно 3 мм, вирізаємо потрібні парні форми. На одному печиві з кожної пари прорізаємо отвір.

Деко вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво - так, щоб між ними залишалося вільне місце.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо за температури 170°С 5-6 хвилин. Дістаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне.

Ті частини, що з отворами, посипаємо цукровою пудрою, але на інші накладаємо варення, потім складаємо дві половинки разом.

Подаємо ароматне різдвяне печиво до святкового столу.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Простіше за шарлотку: як приготувати смачний і ароматний апельсиновий пиріг.
  2. "Пташине молоко" - один із найсмачніших тортів без випічки: як його приготувати.
  3. Найпростіший рецепт домашнього зефіру із варення: потрібно мінімум інгредієнтів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні