Лайм

Одна з традиційних 12 страв на Святвечір: рецепт пісних пиріжків з капустою

Приготуйте на святковий стіл

Пиріжки з капустою – одна з традиційних страв на Святий вечір. Напередодні Різдва готують 12 пісних страв, оскільки це свято припадає на останній день Різдвяного посту. Через перехід ПЦУ на "новий" календар, Святвечір в Україні відзначатимуть 24 грудня, замість 6 січня.

Читайте також: Як і коли святкувати Різдво у 2023 році: українські традиції не змінилися.

Меню на Різдво 25 грудня: рецепт пісних пиріжків з капустою

Фото: pexels.com

Інгредієнти для тіста: вода 38-40° (250 мл), сухі дріжджі (6 г) або активних (18 г), борошно (100 + 400 г), цукор (1 ст.л), олія (50 мл), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), капуста (700 г), сіль, чорний мелений перець (за смаком), томатний соус (150 мл), олія для смаження.

Приготування:

Для тіста в глибоку миску влийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор і 100 г просіяного борошна. Перемішайте вінчиком і залиште у теплому місці на 20 хвилин.

Після чого додайте олію, сіль і 400 г просіяного борошна. Замісіть тісто руками. Спочатку в мисці, потім перекладіть на стіл і вимішуйте приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане м'яким та еластичним.

Готове тісто перекладіть у чисту суху миску, накрийте харчовою плівкою та поставте у тепле місце на 1,5 години.

Читайте також: Як готувати кутю: рецепт для тих, хто відзначатиме Різдво за новим церковним календарем.

Для начинки цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю протягом двох хвилин до прозорості. Вимиту та очищену моркву натріть на великій тертці та додайте до цибулі. І відразу додайте нашатковану капусту. Посоліть, поперчіть і приправте томатним соусом. Тушкуйте капусту під кришкою 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Остудіть начинку.

Тісто, що піднялося, обомніть на столі і розділіть на 25 частин. З кожної сформуйте кульку. Накрийте рушником та залиште на 10 хвилин.

Поверхню змастіть олією і починайте ліпити пиріжки. Кожну кульку розтягніть, викладіть начинку та закрийте.

Обсмажте пиріжки на розігрітій олії із двох сторін до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Дізнайтеся також, як приготувати на Святвечір пісні голубці: рецепт і значення традиційної страви.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу