Лайм

Чому досвідчені городники не викидають новорічну ялинку після свят: корисне використання

Запам'ятайте це

До Різдва та Нового року багато українських родин прикрашають свої будинки ялинками та соснами. При цьому кожному хочеться, щоб святкове дерево якомога довше тішило око. І якщо ви вже знаєте, що зробити з живою ялинкою, щоб вона довше залишалася свіжою і ароматною, візьміть собі на замітку, як досвідчені городники використовують її після свят. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Читайте також: Як не допустити обсипання ялинки: топ-поради на Новий рік.

Багато хто з нас викидає або спалює головний атрибут новорічних та різдвяних свят після Хрещення. Однак якщо у вас є сад і город, то в жодному разі не потрібно так робити.

Фото: pixabay.com

Що робити з ялинкою після свят?

1. Зрізати з неї гілки та додатково вкрити теплолюбиві культури (наприклад, персики, абрикоси). Так можна захистити їх від морозів та перепадів температур наприкінці зими.

2. Ялинові (соснові) гілки також можна порубати на шматочки довжиною 15-20 см і тримати в сараї до весни. А як тільки потеплішає, їх потрібно розкласти в міжряддях садових суниць (полуниці). Завдяки цьому ягоди завжди залишатимуться чистими та здоровими, а слимаки обходитимуть такі грядки стороною.

3. Також хвойні голки – чудовий варіант мульчі. Ними можна замульчувати вишню, сливу, а також лохину, з декоративних культур – гортензію. Майте на увазі, що хвоя закислює ґрунт.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Перед Миколаєм або на Різдво: у які дати потрібно ставити ялинку на 2024 рік.
  2. Як вибрати якісну штучну ялинку до зимових свят: ознаки, на які варто звернути увагу.
  3. Зелений - щасливий колір-2024: які фасони суконь та відтінки вибрати для новорічної ночі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу