У 2023 році Україна вперше відзначатиме Різдво за новоюліанським календарем - 25 грудня. Свято зустрічають напередодні ввечері за різдвяним столом, на який ставлять 12 страв. Раніше ми ділилися простими рецептами основних страв, а в цьому матеріалі розповімо, які швидкі закуски можна приготувати на Різдво.
Читайте також: Швидка закуска на святковий стіл: рецепт маринованих печериць на Різдво.
Рибний паштет
Інгредієнти: кисломолочний сир 5% (40 г), тунець у власному соку (70 г), оливки або маслини (4 шт.), сіль, перець (за смаком), хліб житній, цільнозерновий (30 г).
Приготування:
У глибокій мисці з'єднайте сир та рибу. Подрібніть занурювальним блендером. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
Оливки або маслини дрібно наріжте та перекладіть у сирно-рибну масу. Знову ретельно перемішайте.
Скибочки житнього хліба підсушіть на сухій сковороді або підсмажте в тостері. Кожен шматочок змастіть рибним паштетом та подавайте до столу.
Фаршировані яйця
Інгредієнти: яйця, цибуля ріпчаста, печериці, майонез або сметана, сіль, перець.
Приготування:
На першому етапі зваріть круто яйця. Беріть таку кількість, скільки плануєте ставити на стіл. Остудіть, зніміть шкаралупу та розріжте навпіл. Акуратно дістаньте жовтки, щоб половинки білка залишилися цілими - їх ви будете фарширувати.
Для начинки гриби ретельно промийте та дрібно наріжте. Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть. Печериці та цибулю обсмажте на сковороді з додаванням олії, поки цибуля не стане прозорою. Засмажку остудіть, змішайте з жовтками і заповніть половинки білків. Прикрасьте невеликими гілочками руколи.
Читайте також: Як готувати кутю: рецепт для тих, хто відзначатиме Різдво за новим церковним календарем.
Рулет з лаваша
Інгредієнти: лаваш (1 шт.), вершковий плавлений сирок (2 шт.), майонез (1 ст.л), свіжий огірок, варені яйця (2 шт.), крабові палички, чорний перець.
Приготування:
Для намазки на тертці натріть плавлений сир, додайте майонез та мелений чорний перець. Перемішайте.
На всю поверхню лаваша розподілити намазку. Далі викладіть огірки, варені яйця, крабові палички і загорніть все у щільний рулет.
Щоб рулет краще просочився, поставте його у холодильник на 30 хвилин. Якщо часу на охолодження немає, можна смакувати одразу.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтеся, які пісні страви приготувати на Святвечір: смачні рецепти з капустою, квасолею та грибами.