Лайм

Швидка закуска на святковий стіл: рецепт маринованих шампіньйонів до Різдва

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Цього року ПЦУ і УГКЦ перейшли на новоюліанський церковний календар, і тепер чимало українців відзначатимуть Різдво Христове не 7 січня, а 25 грудня. Якщо ви вже складаєте святкове меню, візьміть на замітку один практичний рецепт. Для його приготування вам знадобиться не так багато компонентів, а сам процес займе менше години. Далі детальніше розповімо про те, як своїми руками зробити швидку закуску на святковий різдвяний стіл.

Читайте також: Яку кутю готувати на Щедрий вечір: традиційний український рецепт.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти: печериці 500 г, оцет 50 мл, олія соняшникова 50 мл, часник 10 г, перець мелений чорний 1 г, лавровий лист 1 г, чебрець свіжий 2 г, цукор 20 г, сушений часник 2 г.

Приготування: гриби миємо та кидаємо у глибоку каструлю, в якій будемо готувати страву. Додаємо до них спеції, вказані в рецепті, наливаємо оцет і соняшникову олію. Всі компоненти солимо. Сушений часник додаємо за смаком, також за смаком додаємо сушений перець. Не забуваємо про цукор.

Читайте на тему: Ароматна випічка на Різдво: рецепт сінабонів з корицею та сметанковою заливкою.

Коли всі компоненти вже зібрані в одній ємності, вмикаємо плиту та доводимо їх до кипіння, після чого варимо ще 20 хвилин. Коли вказаний час минув, вимикаємо плиту і даємо їм час охолонути. Після цього одразу можна куштувати неймовірно смачні, ніжні та ароматні мариновані гриби, які точно будуть кращими за ті, що куплені у магазині. Приємного!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати