Цього року ПЦУ і УГКЦ перейшли на новоюліанський церковний календар, і тепер чимало українців відзначатимуть Різдво Христове не 7 січня, а 25 грудня. Якщо ви вже складаєте святкове меню, візьміть на замітку один практичний рецепт. Для його приготування вам знадобиться не так багато компонентів, а сам процес займе менше години. Далі детальніше розповімо про те, як своїми руками зробити швидку закуску на святковий різдвяний стіл.
Читайте також: Яку кутю готувати на Щедрий вечір: традиційний український рецепт.
Інгредієнти: печериці 500 г, оцет 50 мл, олія соняшникова 50 мл, часник 10 г, перець мелений чорний 1 г, лавровий лист 1 г, чебрець свіжий 2 г, цукор 20 г, сушений часник 2 г.
Приготування: гриби миємо та кидаємо у глибоку каструлю, в якій будемо готувати страву. Додаємо до них спеції, вказані в рецепті, наливаємо оцет і соняшникову олію. Всі компоненти солимо. Сушений часник додаємо за смаком, також за смаком додаємо сушений перець. Не забуваємо про цукор.
Читайте на тему: Ароматна випічка на Різдво: рецепт сінабонів з корицею та сметанковою заливкою.
Коли всі компоненти вже зібрані в одній ємності, вмикаємо плиту та доводимо їх до кипіння, після чого варимо ще 20 хвилин. Коли вказаний час минув, вимикаємо плиту і даємо їм час охолонути. Після цього одразу можна куштувати неймовірно смачні, ніжні та ароматні мариновані гриби, які точно будуть кращими за ті, що куплені у магазині. Приємного!
- Одна з традиційних 12 страв на Святвечір: дізнайтесь рецепт пісних пиріжків з капустою.
Цікаві новини для вас:
- Традиційна українська страва на Святвечір: як приготувати солодкі пісні пампухи.
- Українські традиції на Різдво: які 12 страв мають обов'язково бути на святковому столі.
- Що приготувати на Різдво: рецепт святкового салату з червоною рибою та авокадо.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.