Лайм

Що буде, якщо мити обличчя звичайним милом: пояснення експерта

Сьогодні в магазинах і аптеках можна знайти безліч спеціальних засобів для вмивання, але деякі люди продовжують користуватися звичайним твердим милом. У цій звичці більше шкоди, ніж користі, вважає Арті Рагурам – експертка з догляду за шкірою і засновниця бренду натуральної косметики. Вона розповіла ресурсу healthshots.com, як мило впливає на шкіру.

Читайте також: Як часто потрібно купатися в душі: експерти здивували відповіддю.

Фото: pexels.com

Рагурам пояснює, що шкіра обличчя ніжніша і м'якіша, ніж на тілі. Мило може подразнювати її, викликати сухість, свербіж і навіть прищі. Обличчю необхідний засіб для умивання з ніжною текстурою, який допомагає зберегти шкіру м'якою та зволоженою.

"Ваша шкіра за своєю природою кисла, а більшість мил - лужні. Отже, використання мила може порушити баланс pH вашої шкіри. Більше того, мило містить безліч агресивних хімікатів, які позбавляють шкіру природної вологи, роблячи її сухішою і тьмянішою. Лущення і висипи можуть виникнути через надто суху шкіру", - пише Рагурам.

Також експертка зазначила, що вмиватися простим милом – негігієнічно.

"Шматок мила може збирати багато бруду та бактерій, які ви переносите на обличчя і розповсюджуєте там. Це викликає прищі, вугри та закупорку пор", - попередила вона.

Читайте також: Як правильно мити жирне волосся, щоб воно довше залишалося чистим.

Фото: pexels.com

Парабени, формальдегід, а також ароматизатори та барвники в милі в довгостроковій перспективі можуть спричинити пошкодження шкіри. Вона стане вразливішою до появи зморшок, пігментації, висипів.

"Найкраще вибирати засіб для вмивання обличчя залежно від типу шкіри, оскільки він більш гігієнічний і містить необхіді інгредієнти для підтримки здоров'я вашої шкіри. Шукайте у складі засобу для вмивання такі складові, як гіалуронова кислота, гліцерин, ніацинамід, щоб забезпечити живлення шкіри", - радить Арті Рагурам.

Дізнайтеся також, коли краще чистити зуби вранці: до чи після сніданку.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу