Сьогодні в магазинах і аптеках можна знайти безліч спеціальних засобів для вмивання, але деякі люди продовжують користуватися звичайним твердим милом. У цій звичці більше шкоди, ніж користі, вважає Арті Рагурам – експертка з догляду за шкірою і засновниця бренду натуральної косметики. Вона розповіла ресурсу healthshots.com, як мило впливає на шкіру.
Читайте також: Як часто потрібно купатися в душі: експерти здивували відповіддю.
Рагурам пояснює, що шкіра обличчя ніжніша і м'якіша, ніж на тілі. Мило може подразнювати її, викликати сухість, свербіж і навіть прищі. Обличчю необхідний засіб для умивання з ніжною текстурою, який допомагає зберегти шкіру м'якою та зволоженою.
"Ваша шкіра за своєю природою кисла, а більшість мил - лужні. Отже, використання мила може порушити баланс pH вашої шкіри. Більше того, мило містить безліч агресивних хімікатів, які позбавляють шкіру природної вологи, роблячи її сухішою і тьмянішою. Лущення і висипи можуть виникнути через надто суху шкіру", - пише Рагурам.
Також експертка зазначила, що вмиватися простим милом – негігієнічно.
"Шматок мила може збирати багато бруду та бактерій, які ви переносите на обличчя і розповсюджуєте там. Це викликає прищі, вугри та закупорку пор", - попередила вона.
Читайте також: Як правильно мити жирне волосся, щоб воно довше залишалося чистим.
Парабени, формальдегід, а також ароматизатори та барвники в милі в довгостроковій перспективі можуть спричинити пошкодження шкіри. Вона стане вразливішою до появи зморшок, пігментації, висипів.
"Найкраще вибирати засіб для вмивання обличчя залежно від типу шкіри, оскільки він більш гігієнічний і містить необхіді інгредієнти для підтримки здоров'я вашої шкіри. Шукайте у складі засобу для вмивання такі складові, як гіалуронова кислота, гліцерин, ніацинамід, щоб забезпечити живлення шкіри", - радить Арті Рагурам.
Дізнайтеся також, коли краще чистити зуби вранці: до чи після сніданку.
Цікаві новини для вас:
- Як часто потрібно розчісувати волосся: експерти розвінчали популярний міф.
- Як часто можна сушити волосся феном, щоб його не зіпсувати.
- Чи можна їсти крупи, в яких завелися жучки або харчова міль.
Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.