Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити меню простою та смачною першою стравою, то можна приготувати закарпатський бограч або ж солянку із залишків м'яса та ковбаси з новорічного застілля. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Конкурент класичної солянки: як приготувати пікантний суп із ковбасою.
Інгредієнти: свинина (400 г), картопля (5 шт.), ковбаса варено-копчена (200 г), курка копчена (250 г), сосиски мисливські (3 шт.), маслини (100 г), солоні огірки (5 шт.), цибуля (3 шт.), томатна паста (3 ст. л.), розсіл з огірків (100 мл), соняшникова олія (3 ст. л.), лимон, сметана, зелень, сіль, спеції.
Приготування:
Свинину промиваємо, заливаємо водою та варимо у великій каструлі до готовності, періодично знімаючи піну.
Цибулю очищаємо і нарізаємо. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю, не забуваючи помішувати, щоб не пригоріла.
У бульйон зі свининою додаємо сіль та лавровий лист.
Картоплю очищуємо та ріжемо середнім кубиком.
Варено-копчену ковбасу нарізаємо кубиком. Мисливські ковбаски нарізаємо кружальцями, а копчене куряче філе кубиками. Додаємо всі види м'яса до сковороди з обсмаженою цибулею і тушкуємо приблизно 2 хвилин.
Читайте також: Смачний і наваристий: як приготувати капусняк зі свіжою та квашеною капустою.
Солоні огірки дрібно ріжемо або тремо на тертці. Додаємо їх у сковороду, перемішуємо і тушкуємо все разом ще 2 хвилини.
З бульйону виймаємо свинину та проціджуємо його. Потім знову ставимо на плиту і додаємо в нього картоплю, варимо до готовності.
У м'ясну засмажку додаємо томатну пасту і заливаємо все водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще кілька хвилин.
Тим часом відварену свинину нарізаємо шматочками. Маслини ріжемо навпіл.
У каструлю з картоплею додаємо шматочки свинини, засмажку та маслини, а також розсіл з огірків. Також додаємо улюблені спеції, зелень та доводимо до кипіння.
Подаємо збірну солянку зі сметаною.
- Читайте також на theLime, як приготувати легкий розсольник з рисом на курячому бульйоні.
Цікаві новини для вас:
- Пахнуть так, що неможливо втриматися: рецепт пампушок з часником.
- Що готувати на другий Святий Вечір перед Водохрещем: традиційне святкове меню.
- Що приготувати замість звичайної яєчні: смачні рецепти з овочами та сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.