Лайм

Приготуйте з м'яса, яке залишилося після свят: простий рецепт збірної солянки

Варіант ситної першої страви

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити меню простою та смачною першою стравою, то можна приготувати закарпатський бограч або ж солянку із залишків м'яса та ковбаси з новорічного застілля. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Конкурент класичної солянки: як приготувати пікантний суп із ковбасою.

Фото: instagram.com/susy_cheff

Інгредієнти: свинина (400 г), картопля (5 шт.), ковбаса варено-копчена (200 г), курка копчена (250 г), сосиски мисливські (3 шт.), маслини (100 г), солоні огірки (5 шт.), цибуля (3 шт.), томатна паста (3 ст. л.), розсіл з огірків (100 мл), соняшникова олія (3 ст. л.), лимон, сметана, зелень, сіль, спеції.

Приготування:

Свинину промиваємо, заливаємо водою та варимо у великій каструлі до готовності, періодично знімаючи піну.

Цибулю очищаємо і нарізаємо. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю, не забуваючи помішувати, щоб не пригоріла.

У бульйон зі свининою додаємо сіль та лавровий лист.

Картоплю очищуємо та ріжемо середнім кубиком.

Варено-копчену ковбасу нарізаємо кубиком. Мисливські ковбаски нарізаємо кружальцями, а копчене куряче філе кубиками. Додаємо всі види м'яса до сковороди з обсмаженою цибулею і тушкуємо приблизно 2 хвилин.

Читайте також: Смачний і наваристий: як приготувати капусняк зі свіжою та квашеною капустою.

Солоні огірки дрібно ріжемо або тремо на тертці. Додаємо їх у сковороду, перемішуємо і тушкуємо все разом ще 2 хвилини.

З бульйону виймаємо свинину та проціджуємо його. Потім знову ставимо на плиту і додаємо в нього картоплю, варимо до готовності.

У м'ясну засмажку додаємо томатну пасту і заливаємо все водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще кілька хвилин.

Тим часом відварену свинину нарізаємо шматочками. Маслини ріжемо навпіл.

У каструлю з картоплею додаємо шматочки свинини, засмажку та маслини, а також розсіл з огірків. Також додаємо улюблені спеції, зелень та доводимо до кипіння.

Подаємо збірну солянку зі сметаною.

Цікаві новини для вас:

  1. Пахнуть так, що неможливо втриматися: рецепт пампушок з часником.
  2. Що готувати на другий Святий Вечір перед Водохрещем: традиційне святкове меню.
  3. Що приготувати замість звичайної яєчні: смачні рецепти з овочами та сиром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг