Лайм

Пахнуть так, що неможливо втриматися: рецепт пампушок з часником

Побалуйте своїх близьких

В умовах війни багато господинь почали самостійно випікати різні солодкі десерти, а також хлібобулочні вироби. І якщо ви вже робили гарбузовий хліб з медом або м'який батон з хрусткою скоринкою, цього разу доповніть своє меню пампушками з часником. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Як приготувати смачний борщ без м'яса: традиційний пісний рецепт.

Фото: instagram.com/irina_kozachuk_

Інгредієнти для тіста: молоко (300 мл), цукор (1 ст. л.), сухі дріжджі (7 г), пшеничне борошно (500 г), сіль (10 г), яйце (1 шт.), вершкове масло (40 г).

Інгредієнти для змащування: вершкове масло (50 г), часник (4 зубчики), зелень кропу та петрушки, сіль (щіпка).

Приготування:

Готуємо опару: в тепле молоко додаємо дріжджі та цукор. Перемішуємо, накриваємо рушником та відставляємо у теплому місці без протягів на 15 хвилин.

Через 15 хвилин в іншу миску додаємо борошно, сіль, опару, яйце кімнатної температури та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо та замішуємо тісто приблизно 5 хвилин. Головне – не забити тісто борошном, воно має трохи прилипати до рук.

Змащуємо миску олією і викладаємо туди тісто. Накриваємо харчовою плівкою (її теж потрібно змастити олією) і рушником і можна зверху пледом. Відставляємо на годину в тепле місце.

Читайте також: Як спекти в духовці домашній хліб на кислому молоці: простий рецепт.

За годину тісто має збільшитися вдвічі. Прибираємо харчову плівку, викладаємо його на робочу поверхню та розминаємо руками.

Розрізаємо тісто на 8 рівних частин і формуємо кульки.

Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо туди кульки. Накриваємо форму плівкою (змащеною олією) і відставляємо на 20 хвилин.

У глибоку тарілку розбиваємо яйце та 1 ст. л. молока. Розмішуємо і змащуємо рівномірно булочки.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо пампушки приблизно 20-22 хвилини.

Дістаємо із духовки. Беремо м'яке масло, додаємо туди подрібнений часник, кріп та сіль. Розмішуємо і змащуємо гарячі пампушки.

Переглянути цей допис до Instagram

Кулінарні рецепти Фудблог (@nelly.cooking)

Цікаві новини для вас:

  1. Що готувати на другий Святий Вечір перед Водохрещем: традиційне святкове меню.
  2. Тонке тісто і смачна начинка: рецепт найшвидшої домашньої піци у духовці.
  3. Що приготувати замість звичайної яєчні: смачні рецепти з овочами і сиром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні