Новорічні свята відшуміли, але якщо ви не встигли зустрітися з друзями чи близькими, це завжди можна зробити у вихідні. Щоб порадувати сім'ю чи гостей, можна приготувати сметанник без розкатки коржів або торт "Монастирська хата", який також називають "Дрова під снігом". theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Торт "Молочна дівчинка" став хітом в інтернеті: як приготувати його на згущеному молоці.
Інгредієнти для тіста: вершкове масло (200 г), сметана (200 г), борошно (400 г).
Інгредієнти для начинки: заморожена вишня (1кг), цукор (100 г), крохмаль кукурудзяний (100 г).
Інгредієнти для крему: сметана (440 г), цукрова пудра (100 г).
Приготування:
Тісто: м'яке масло з'єднуємо зі сметаною. Перемішуємо до утворення однорідної маси. Додаємо борошно і замішуємо руками тісто. Воно виходить густим.
Від довгого замішування тісто може почати прилипати до рук. Додавати зайве борошно можна в межах +50 г не більше, тому що це тільки заб'є тісто, трубочки вийдуть твердими і вже ніякий крем їх не просочить.
Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 1 годину.
Вишневе начиння: з вишні видаляємо кісточки. Висипаємо в сотейник, додаємо цукор, крохмаль і ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту, на маленькому вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
Проварюємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з плити. Повністю охолоджуємо.
Формування трубочок: стіл і качалку посипаємо борошном. Тісто розкачуємо на смужки довжиною 20 см і шириною 6 см. У центр кожної вздовж викладаємо вишні. Зверху защипуємо вільні кінці.
На вистелене пергаментом деко викладаємо трубочки защипаним швом вгору.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо за температури 180°С 30 хвилин.
Читайте також: Улюблений десерт на Новий рік: рецепт Празького торта зі згущеним молоком.
Крем: сметану та цукор збиваємо міксером до утворення пишної маси.
Якщо сметана низької жирності і не збивається, додаємо загусник (1 упаковку). Накриваємо плівкою "в контакт" і ставимо в холодильник на півгодини.
Коли трубочки повністю охолонуть, можна формувати торт.
На блюдо потрібно викласти в ряд 5 трубочок з вишнею і змастити кремом. Далі смужки викладаються за принципом: у кожному наступному шарі одну трубочку менше. Відповідно виходить 5-4-3-2-1.
Торт змащуємо кремом з усіх боків, зверху посипаємо кокосовою стружкою або тертим шоколадом. Відправляємо в холодильник для просочення щонайменше ніж на 12 годин.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжний "Наполеон" з заварним кремом.
Цікаві новини для вас:
- Улюблений десерт на Новий рік: рецепт торта "Спартак" із заварним кремом і шоколадною глазур'ю.
- Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний та красивий десерт став хітом для святкового столу.
- Меренговий торт із мандаринами стане окрасою столу на Новий рік: простий рецепт десерту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.