Багато господинь вже почали складати святкове меню на Новий рік, щоб побалувати всіх членів сім'ї та гостей. Особливу увагу варто приділити десерту. І якщо ви вже робили заварні тістечка з кремом або торт "Лебедине озеро", цього разу приготуйте "Наполеон". theLime підібрав класичний рецепт для новорічного столу.
Читайте також: Звідки взялася назва торта "Наполеон" і як його намагалися привласнити росіяни.
Інгредієнти для коржів: борошно (500 г), вершкове масло (250 г), яйце (1 шт.), сіль (1/2 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.), яблучний оцет (1 ст. л.), холодна вода.
Інгредієнти для заварного крему: молоко (1 л), цукор (200 г), борошно (55 г), кукурудзяний крохмаль (55 г), вершкове масло не менше 82% (200 г), ванільний цукор (за смаком).
Також знадобиться форма діаметром 28 см.
Приготування:
Висипаємо на робочу поверхню, застелену пергаментом, борошно і додаємо в нього заморожене вершкове масло. Нарізаємо його ножем прямо в борошні або тремо на терці. Перемішуємо, щоб кожен шматочок масла був у борошні. Пересипаємо отриману суміш у глибоку миску.
Інші інгредієнти з'єднуємо в мірній склянці: розбиваємо в неї яйце, додаємо яблучний оцет, олію, сіль і дуже холодну воду – так, щоб уся маса у склянці зайняла 250 мл.
Виливаємо все в борошно з маслом і замішуємо тісто силіконовою лопаткою. Потім перекладаємо в поліетиленовий пакет, зав'язуємо та залишаємо у морозильній камері приблизно на 40-60 хвилин.
Читайте також: Як приготувати лінивий Наполеон без випічки: найпростіший рецепт.
Для приготування заварного крему у глибокий посуд висипаємо цукор, через сито просіюємо борошно та кукурудзяний крохмаль. Додаємо поступово холодне молоко і перемішуємо вінчиком.
Ставимо на середній вогонь і постійно перемішуємо, щоб суміш не пригоріла. Час приготування – приблизно 10 хвилин. Як тільки молоко починає закипати, одразу ж знімаємо з вогню.
Гарячу суміш переливаємо в миску та накриваємо плівкою в контакт. Залишаємо охолоджуватися.
Робочу поверхню присипаємо борошном, розгортаємо тісто і потім загортаємо в рулет. Докладніше, як це зробити, – у відео. Присипаємо борошном і ще раз розгортаємо тісто в тонкий пласт і знову загортаємо в рулет. Поділяємо його на 8 приблизно рівних частин.
Один шматочок залишаємо, а решту на якийсь час прибираємо в холодильник.
Відрізаємо шматочок пергаментного паперу, присипаємо його борошном і розкочуємо перший корж дуже тонко. Потім вирізаємо потрібну форму і проколюємо виделкою, щоб корж не здувся при випіканні.
Заздалегідь розігріваємо духовку і випікаємо корж та обрізки за температури 200°С до золотистої скоринки. Робимо те саме з іншими коржами, чекаємо, поки все охолоне.
Читайте також: Найноворічніший десерт: рецепт мандаринового чизкейку на святковий стіл.
Обрізки коржів подрібнюємо руками або за допомогою качалки в крихту.
В охолоджену масу для крему додаємо вершкове масло кімнатної температури, збиваємо міксером, потім вводимо ванільний цукор. Збиваємо все, щоб маса вийшла пишною та однорідною.
Збираємо торт: у форму з високими бортиками кладемо перший корж, змащуємо його кремом, потім другий корж, крем і так далі. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1 годину, щоб крем стабілізувався та коржі просочилися.
Розрівнюємо крем і посипаємо з усіх боків крихтою, яка залишилася після обрізки коржів. За бажанням прикрашаємо зверху.
- Раніше ми розповіли рецепт сметанника без розкатки коржів.
- Читайте також на theLime, як приготувати популярний закарпатський торт "Ужгород".
Цікаві новини для вас:
- Як самостійно засолити червону рибу на Новий рік: за цим рецептом вона виходить дуже смачною.
- Який новорічний подарунок обрати для дружини: добірка оригінальних і гарних презентів.
- Настане ще не скоро: коли святкують Новий рік Зеленого Дерев'яного Дракона 2024.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.