Лайм

Сендвіч "Крок-мадам" - французький сніданок з яйцем і соусом бешамель: як його приготувати

Ситна та приваблива страва для гурманів

Крок-мадам, як й омлет Пуляр, – популярний французький сніданок, який дуже люблять українці. Цей апетитний і простий у приготуванні сендвіч стане чудовим вибором для тих, хто любить розпочинати день зі смажених яєць.

Інгредієнти на дві порції: тостовий хліб (4 скибочки), шинка (2 скибочки), твердий сир (4 скибочки), гірчиця (10 г), яйця (2 шт.)

Інгредієнти для соусу бешамель: борошно (1 ст.л.), вершкове масло (20 г), молоко (200 мл), мускатний горіх (1/ч.л.), чорний перець, сіль (за смаком).

Читайте також: Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Для соусу бешамель у каструлі або сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте борошно| і перемішайте до утворення грудочок, близько однієї хвилини. Частками влийте молоко.

Коли суміш загусне додайте мускатний горіх, сіль та перець. Соус має вийти однорідним. Накрийте кришкою, щоб зверху не утворювалася плівка.

Читайте також: Що приготувати на сніданок: рецепти смачних та корисних ранкових страв.

Скибочки тостового хліба перекладіть у ємність для запікання. Змастіть гірчицею, зверху викладіть скибочку сиру, шинку, потім знову сир. Накрийте другим тостом, змащеним гірчицею. Щедро полийте соусом бешамель. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Тим часом обсмажте яйця. Викладіть їх зверху на готові бутерброди і подавайте до столу.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Nadiia Oranska (@nadia.oranska)

Дізнайтеся, чому варто спробувати шакшуку замість звичайного яєчні: цей рецепт став хітом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні