Крок-мадам, як й омлет Пуляр, – популярний французький сніданок, який дуже люблять українці. Цей апетитний і простий у приготуванні сендвіч стане чудовим вибором для тих, хто любить розпочинати день зі смажених яєць.
Інгредієнти на дві порції: тостовий хліб (4 скибочки), шинка (2 скибочки), твердий сир (4 скибочки), гірчиця (10 г), яйця (2 шт.)
Інгредієнти для соусу бешамель: борошно (1 ст.л.), вершкове масло (20 г), молоко (200 мл), мускатний горіх (1/ч.л.), чорний перець, сіль (за смаком).
Читайте також: Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.
Приготування:
Для соусу бешамель у каструлі або сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте борошно| і перемішайте до утворення грудочок, близько однієї хвилини. Частками влийте молоко.
Коли суміш загусне додайте мускатний горіх, сіль та перець. Соус має вийти однорідним. Накрийте кришкою, щоб зверху не утворювалася плівка.
Читайте також: Що приготувати на сніданок: рецепти смачних та корисних ранкових страв.
Скибочки тостового хліба перекладіть у ємність для запікання. Змастіть гірчицею, зверху викладіть скибочку сиру, шинку, потім знову сир. Накрийте другим тостом, змащеним гірчицею. Щедро полийте соусом бешамель. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Тим часом обсмажте яйця. Викладіть їх зверху на готові бутерброди і подавайте до столу.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтеся, чому варто спробувати шакшуку замість звичайного яєчні: цей рецепт став хітом.