Лайм

Сендвіч "Крок-мадам" - французький сніданок з яйцем і соусом бешамель: як його приготувати

Ситна та приваблива страва для гурманів

Крок-мадам, як й омлет Пуляр, – популярний французький сніданок, який дуже люблять українці. Цей апетитний і простий у приготуванні сендвіч стане чудовим вибором для тих, хто любить розпочинати день зі смажених яєць.

Інгредієнти на дві порції: тостовий хліб (4 скибочки), шинка (2 скибочки), твердий сир (4 скибочки), гірчиця (10 г), яйця (2 шт.)

Інгредієнти для соусу бешамель: борошно (1 ст.л.), вершкове масло (20 г), молоко (200 мл), мускатний горіх (1/ч.л.), чорний перець, сіль (за смаком).

Читайте також: Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Для соусу бешамель у каструлі або сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте борошно| і перемішайте до утворення грудочок, близько однієї хвилини. Частками влийте молоко.

Коли суміш загусне додайте мускатний горіх, сіль та перець. Соус має вийти однорідним. Накрийте кришкою, щоб зверху не утворювалася плівка.

Читайте також: Що приготувати на сніданок: рецепти смачних та корисних ранкових страв.

Скибочки тостового хліба перекладіть у ємність для запікання. Змастіть гірчицею, зверху викладіть скибочку сиру, шинку, потім знову сир. Накрийте другим тостом, змащеним гірчицею. Щедро полийте соусом бешамель. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Тим часом обсмажте яйця. Викладіть їх зверху на готові бутерброди і подавайте до столу.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Nadiia Oranska (@nadia.oranska)

Дізнайтеся, чому варто спробувати шакшуку замість звичайного яєчні: цей рецепт став хітом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою