Лайм

Рецепт граноли до сніданку: як приготувати хрумку вівсянку з горіхами і шоколадом

Такий варіант вівсяної крупи сподобається і дорослим, і дітям

Гранола – це класична страва американської кухні, яку також називають сухий сніданок, снек або трейл-мікс. Зовсім не обов'язково купувати готову суміш у супермаркеті – її можна самостійно приготувати, коли є більше вільного часу, прибрати у банку, і потім ви будете забезпечені смачним та корисним швидким сніданком. І якщо ви вже пробували робити її з бананом та медом, цього разу приготуйте з горіхами та шоколадом. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Що приготувати на сніданок замість яєчні: рецепт шакшуки з моцарелою та грибами.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: вівсянка (2 склянки), мікс горіхів (150-350 г), насіння очищене (100 г), чорний шоколад (1 плитка), мед (0,5 склянки), рослинна олія (1,5 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

Вівсяна крупа має бути звичайною, яку потрібно варити 15-25 хвилин, "екстра" або пластівці не підходять.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і висипаємо на неї вівсянку.

До неї додаємо насіння соняшника та подрібнені горіхи, це може бути волоський горіх, мигдаль, фундук, кеш'ю, а також сіль. Дрібно нарізаємо шоколад і теж викладаємо на деко, перемішуємо всі інгредієнти.

Читайте також: Як смачно поснідати гранолою: 3 простих рецепти на кожен день.

Потім додаємо мед і рослинну олію, щоб маса не вийшла сухою. Але не слід занадто захоплюватися рідкими інгредієнтами, щоб гранола не плавала в них.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 150°С. Ставимо в неї деко і випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Бажано через кожних 10 хвилин перемішувати гранолу.

Після – дістаємо, чекаємо, доки гранола охолоне. Прибираємо в ємність із щільною кришкою.

Перед подачею заливаємо теплим молоком чи йогуртом. Також можна додати шматочки свіжих ягід чи фруктів, наприклад, яблука чи банана.

Фото: pixabay.com

  • Читайте також на theLime, як приготувати сендвіч "Крок-мадам" - французький сніданок з яйцем і соусом бешамель.

Цікаві новини для вас:

  1. Смачно та корисно: рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.
  2. Млинці з твердим сиром та зеленню варто скуштувати хоча б раз: як їх приготувати.
  3. Бризоль – це французький омлет із начинкою: як приготувати його у духовці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг