Лайм

Як зробити салат "Мімоза" смачнішим: класичний рецепт та його варіанти з різними рибними консервами

Поекспериментуйте з основним інгредієнтом

Мімоза - один із найпопулярніших рибних салатів, який однаково доречний і на святковому столі, і у повсякденному меню. Традиційно за основу беруть сардини, але є й інші смачні варіації цієї страви. theLime поділиться класичним рецептом Мімози і розповість, які ще рибні консерви можна додати до салату.

Читайте також: Блогерка поділилася незвичним рецептом салату Мімоза з крекерами: як його приготувати.

Салат Мімоза - рецепт знаменитого салату

Фото: Getty Images

Інгредієнти: консервована сардина (1 банка), картопля (300 г), морква (200 г), цибуля ріпчаста (100 г), сир напівтвердий (150 г), майонез (250 г), яйця (4 шт.), зелень ( 50 г).

Приготування:

На першому етапі підготуйте всі продукти для салату.

Овочі промийте під проточною водою і відваріть "у мундирі", приблизно 20-30 хвилин. Охолодіть, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці, залиште у різних ємностях.

Яйця зваріть круто, остудіть під холодною водою, очистіть від шкаралупи. Акуратно відокремте жовтки від білків. Натріть на дрібній тертці у різні тарілки.

Сир натріть на тертці. Зелень (беріть будь-яку, на свій смак) промийте, просушіть на паперовому рушнику і дрібно наріжте. Сардину вийміть із банки, відокремте від великих кісток, розімніть виделкою. Цибулину очистіть від лушпиння і подрібніть.

Читайте також: Як приготувати салат Мімоза у вигляді рулету: простий рецепт в оригінальному оформленні.

Візьміть посуд для салату і на дно викладіть консерви. Розподіліть рибний шар по всьому дну ємності. Змастіть майонезом.

Далі викладіть картоплю, нарізану цибулю, моркву, білки та натертий сир, при цьому кожен шар злегка промазуйте майонезом. Зверху прикрасьте Мімозу жовтками та зеленню. Для красивої подачі при формуванні салату використовуйте кондитерське кільце.

Готовий салат Мімоза поставте в холодильник, щоб він настоявся і смак став більш насиченим.

Для приготування салату Мімоза ви можете використовувати будь-які рибні консерви - сайру, сардини, тунець та інші варіанти. Краще брати консервовану рибу у власному соку. Обирайте солодші сорти цибулі - червону, білу або шалот.

Фото: pixabay.com

Дізнайтесь також, як приготувати салат шарами з тунцем у стилі Мімози.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу