Лайм

Рецепт простого торта з вершковим кремом, який готують зі звичайних млинців

Спробуйте цей незвичний десерт

Шоколадні млинці смачні як самі по собі так й у вигляді десертів. Раніше ми писали, як готувати солодкі роли з млинців, а тепер поділимося ще одним цікавим рецептом – торт з млинців із ніжним вершковим кремом під шоколадним соусом.

Інгредієнти для млинців: яйця (3 шт.), цукор (3 ст.л.), молоко (600 мл), борошно (200 г), какао (3 ст.л.), соняшникова олія (2 ст.л.).

Інгредієнти для крему: кисломолочний сир (250 г), вершки жирністю 33%, цукрова пудра (4 ст.л.).

Інгредієнти для шоколадної помадки: молочний шоколад (60 г), вершки жирністю 33% (30 г).

Читайте також: Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт.

Фото: YouTube

Приготування:

Борошно і какао просійте у глибоку миску. Перемішайте вінчиком сухі інгредієнти.

У чашу міксера вбийте яйця кімнатної температури, всипте цукор і щіпку солі. Перемішайте на великій швидкості приблизно 5 хвилин, доки маса не посвітлішає.

Поступово влийте молоко кімнатної температури, продовжуючи збивати міксером, але вже на мінімальній швидкості. Частинами введіть борошно з какао, перемішуючи віниками міксера. Додайте в тісто для млинців олію, накрийте харчовою плівкою і відставте на 20 хвилин. Це робиться для того, щоб у тісті утворилася клейковина, яка робить млинці ніжними та еластичними.

Далі обсмажте млинці на середньому вогні. З одного боку – 4 хвилини, з іншого – приблизно хвилину. Готові млинці змастіть вершковим маслом.

Читайте також: Млинці з твердим сиром і зеленню варто спробувати хоча б раз: як їх приготувати.

Для крему сир і цукрову пудру збийте в блендері до однорідності. До вершків додайте сирну масу і збийте міксером. Всі продукти для крему мають бути добре охолоджені.

Зберіть торт. На кожен млинець викладіть по 1,5-2 ст. крему та розрівняйте по всій поверхні. Заверніть трубочкою. Обріжте з кінців приблизно на 0,5 см. Готові трубочки викладіть в один шар у глибоку ємність, вистелену харчовою плівкою.

Зверху на трубочки викладіть трохи крему та розподіліть лопаткою. Повторіть шари. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч.

Для помадки шоколад розтопіть на водяній бані разом з вершками. Змастіть шоколадним соусом настояний млинцевий торт. Наріжте порційними шматочками та подавайте до столу.

Дізнайтесь також, як приготувати "Три шоколади" - ніжний торт з мусовими шарами.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні