Шоколадні млинці смачні як самі по собі так й у вигляді десертів. Раніше ми писали, як готувати солодкі роли з млинців, а тепер поділимося ще одним цікавим рецептом – торт з млинців із ніжним вершковим кремом під шоколадним соусом.
Інгредієнти для млинців: яйця (3 шт.), цукор (3 ст.л.), молоко (600 мл), борошно (200 г), какао (3 ст.л.), соняшникова олія (2 ст.л.).
Інгредієнти для крему: кисломолочний сир (250 г), вершки жирністю 33%, цукрова пудра (4 ст.л.).
Інгредієнти для шоколадної помадки: молочний шоколад (60 г), вершки жирністю 33% (30 г).
Читайте також: Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт.
Приготування:
Борошно і какао просійте у глибоку миску. Перемішайте вінчиком сухі інгредієнти.
У чашу міксера вбийте яйця кімнатної температури, всипте цукор і щіпку солі. Перемішайте на великій швидкості приблизно 5 хвилин, доки маса не посвітлішає.
Поступово влийте молоко кімнатної температури, продовжуючи збивати міксером, але вже на мінімальній швидкості. Частинами введіть борошно з какао, перемішуючи віниками міксера. Додайте в тісто для млинців олію, накрийте харчовою плівкою і відставте на 20 хвилин. Це робиться для того, щоб у тісті утворилася клейковина, яка робить млинці ніжними та еластичними.
Далі обсмажте млинці на середньому вогні. З одного боку – 4 хвилини, з іншого – приблизно хвилину. Готові млинці змастіть вершковим маслом.
Читайте також: Млинці з твердим сиром і зеленню варто спробувати хоча б раз: як їх приготувати.
Для крему сир і цукрову пудру збийте в блендері до однорідності. До вершків додайте сирну масу і збийте міксером. Всі продукти для крему мають бути добре охолоджені.
Зберіть торт. На кожен млинець викладіть по 1,5-2 ст. крему та розрівняйте по всій поверхні. Заверніть трубочкою. Обріжте з кінців приблизно на 0,5 см. Готові трубочки викладіть в один шар у глибоку ємність, вистелену харчовою плівкою.
Зверху на трубочки викладіть трохи крему та розподіліть лопаткою. Повторіть шари. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч.
Для помадки шоколад розтопіть на водяній бані разом з вершками. Змастіть шоколадним соусом настояний млинцевий торт. Наріжте порційними шматочками та подавайте до столу.
Дізнайтесь також, як приготувати "Три шоколади" - ніжний торт з мусовими шарами.