Лайм

Бендерики – це смажені млинці з фаршем: як приготувати їх в домашніх умовах

Зробити їх дуже просто

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт млинців: хтось радує близьких шоколадними з какао, хтось – з сиром і кропом. theLime вирішив поділитися рецептом бендериків з фаршем.

Бендерики з м'ясом – це традиційна українська страва, яка набула великої популярності. Це трикутні млинці з начинкою із сирого фаршу.

Читайте також: Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт.

Фото: колаж із фото instagram.com/recepti_ot_yulii

Інгредієнти для млинців: молоко (500 мл), яйця (3 шт.), борошно (250 г), рослинна олія (3 ст. л.), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: куряче філе або м'ясо (500 г), цибуля (1 шт.), вода (50 мл), сіль, перець.

Інгредієнти для кляру: яйця (3 шт.), молоко (80 мл), сіль.

Приготування:

У миску розбиваємо яйця, добре збиваємо їх із цукром і сіллю до однорідності.

Вводимо 100 г молока із загальної суми та перемішуємо. Потім додаємо кілька ложок просіяного через сито борошна, перемішуємо. Вливаємо в тісто олію і знову перемішуємо (все це можна робити вінчиком або міксером).

Потім порціями (по декілька ложок) вводимо борошно, що залишилося, постійно помішуючи. Повинне вийти гладке, але густе тісто. Тепер вводимо порціями решту молока, помішуючи. Готове тісто відставляємо на 15 хвилин, щоб воно "відпочило".

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією, виливаємо на неї перший ополонник. Розподіляємо тісто так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Випікаємо ще близько 1-2 хвилини і знімаємо зі сковороди, за бажанням змащуємо вершковим маслом. Проробляємо те саме до тих пір, поки не закінчиться тісто.

Читайте також: Топ-10 смачних начинок для млинців, від яких всі в захваті.

Для начинки підготуємо м'ясо, обрізаємо хрящі та жир, перекручуємо його на м'ясорубці у фарш. Додаємо нарізану дрібним кубиком цибулю. Солимо, перчимо і додаємо частинами воду і перемішуємо, щоб вона увібралася в м'ясо. Потрібно, щоб вода не відокремлювалася від м'яса.

Перерізаємо кожен млинець навпіл. Накладаємо м'ясну начинку на половину млинця і загортаємо в трикутник.

Для кляру змішуємо яйця з молоком і солимо до смаку.

Кожен трикутник викладаємо у кляр і смажимо на невеликому вогні під кришкою. Подаємо зі сметаною чи улюбленим соусом.

Фото: instagram.com/galya_baluvana_pokrov

Цікаві новини для вас:

  1. Що таке засипана капуста та як її приготувати: рецепт традиційної української страви.
  2. Кружоляти – традиційні українські котлети із курячого м'яса: як їх приготувати.
  3. Бандуряники – це деруни, запечені з грибами та сиром: як приготувати давню українську страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні