Лайм

"Три шоколади" – ніжний торт з мусовими шарами: як його приготувати

Побалуйте близьких оригінальним десертом

Новорічні свята відшуміли, але якщо ви не встигли зустрітися з друзями чи близькими, це завжди можна зробити і у будні, і у вихідні. Щоб порадувати родину чи гостей, можна приготувати заварні тістечка з кремом або мусовий торт "Три шоколади". theLime підготував простий рецепт.

Читайте також: Торт "Молочна дівчинка" став хітом в інтернеті: як приготувати його на згущеному молоці.

Фото: instagram.com/tallykoroleva

Інгредієнти для шоколадного бісквіту: яйця (2 шт.), цукор (100 г), борошно (75 г), какао (10 г), розпушувач (4 г), молоко (55 г), чорний шоколад (20 г), вершкове масло(15 г).

Інгредієнти для мусу з чорного шоколаду: жовтки (2 шт.), цукор (70 г), молоко або вершки (80 г), желатин (10 г), вода для желатину (50 г), чорний шоколад (100 г), вершки жирністю 33-35% (200 г).

Інгредієнти для мусу з молочного шоколаду: жовтки (2 шт.), цукор (70 г), молоко або вершки (80 г), желатин (10 г), вода для желатину (50 г), молочний шоколад (100 г), вершки жирністю 33-35% (200 г).

Інгредієнти для мусу з білого шоколаду: жовтки (2 шт.), цукор (70 г), молоко або вершки (80 г), желатин (10 г), вода для желатину (50 г), білий шоколад (100 г), вершки жирністю 33-35% (200 г).

Приготування:

Для приготування шоколадного бісквіту в миску кладемо шоколад, вершкове масло, молоко. У мікрохвильовій печі або на паровій бані розігріваємо ці інгредієнти, щоб вони добре об'єдналися між собою. Чекаємо, доки трохи охолонуть.

Просіюємо через сито борошно, розпушувач, какао. В іншому посуді ретельно збиваємо яйця із цукром. Додаємо до них сухі інгредієнти, обережно перемішуємо. Додаємо суміш із розтопленого шоколаду, молока та вершкового масла. Ще раз перемішуємо.

Викладаємо тісто у форму, вистелену пергаментним папером.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С і випікаємо приблизно 15 хвилин - готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Читайте також: "Монастирська хата" – класичний святковий торт із вишнями: як його приготувати.

Чекаємо, поки бісквіт охолоне, замотуємо його в кулінарну плівку, кладемо в холодильник приблизно на 12-24 години.

Дістаємо з холодильника, рівнюємо його (зрізаємо шапочку).

Загортаємо бісквіт в ацетатну плівку, одягаємо роз'ємне кільце та починаємо приготування мусових шарів.

Для приготування першого мусу із чорного шоколаду желатин заливаємо водою, даємо постояти.

У глибоку миску кладемо шоколад, попередньо поламавши його на маленькі шматочки.

У каструлі з'єднуємо жовтки, цукор, вершки чи молоко. Постійно помішуючи доводимо до температури 82°С. Важливо, щоб маса не закипіла. Тримаємо сито над мискою з шоколадом. Через сито виливаємо гарячу суміш у шоколад. Швидко перемішуємо, щоб шоколад добре розчинився. Даємо охолонути за кімнатної температури.

Читайте також: Сметанник – один із найпростіших домашніх тортів: як його приготувати.

Желатин розігріваємо в мікрохвильовій печі імпульсами (5-10 секунд), поки він не розчиниться у воді.

Охолоджені вершки та шоколадну масу з'єднуємо. Потім збиваємо міксером, але не до пухкого стану. Через сито додаємо желатин. Знову міксером збиваємо секунд 10-15. Виливаємо суміш на бісквіт, розрівнюємо, ставимо на годину в холодильник.

Далі готуємо мус із молочним шоколадом за тим же принципом. Знову ставимо в холодильник на годину. Останнім буде мус із білим шоколадом.

Бажано, щоб торт "Три шоколади" постояв у холодильнику щонайменше 10 годин або ніч до подачі. Тоді він добре стабілізується.

Фото: instagram.com/tallykoroleva

Цікаві новини для вас:

  1. Як зробити салат "Мімоза" смачнішим: класичний рецепт та його варіанти з різними рибними консервами.
  2. Для чого заморожувати і сушити мандаринові шкірки: корисний лайфхак для дому.
  3. Як приготувати пружне та еластичне тісто на пельмені, яке не липне до рук.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя