Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, сирний суп або овочевий суп з макаронами під назвою мінестроне. theLime ділиться простим рецептом італійської страви.
Мінестроне – страва італійської кухні, легкий суп із сезонних овочів, іноді з додаванням макаронів або рису. Основними інгредієнтами є бобові (боби звичайні або сочевиця), цибуля-порей, часник, морква, броколі. У складі може бути квасоля, а також будь-які овочі по сезону, у тому числі цибуля, савойська капуста, селера, помідори, картопля, гарбуз, кабачок (цукіні). Також можна використовувати м'ясо або м'ясний бульйон.
Читайте також: Швидкий рецепт супу з консервованої сардини виручить, коли немає часу стояти на кухні.
Інгредієнти: вода (1,5 л), олія (70 г), цибуля (1 шт.), помідори (2 шт.), часник (1-2 зуб.), перець (1 шт.), морква (1 шт.) .), кабачок (1 шт.), картопля (2-3 шт.), стручкова квасоля (110 г), макарони (85 г), сіль, перець, зелень, пармезан (за бажанням).
Приготування:
У каструлі з товстим дном розігріваємо олію, викладаємо порізану цибулю і підсмажуємо декілька хвилин до м'якості.
Потім викладаємо порізані кубиком помідори і дрібно порізаний часник. Тушкуємо 5 хвилин. Далі додаємо порізаний великими шматочками перець, перемішуємо, потім вводимо моркву, кабачок, сіль і перець, знову перемішуємо, потім додаємо очищену картоплю та воду.
Читайте також: Як приготувати смачний гречаний суп з галушками: простий рецепт.
Коли все закипить, додаємо стручкову квасолю, накриваємо кришкою і варимо 6-7 хвилин. Коли звариться картопля, додаємо макарони та варимо до готовності макаронів. Найкраще використовувати маленькі макарони.
Вимикаємо вогонь. Накриваємо кришкою овочевий суп і даємо настоятися приблизно 10 хвилин.
Подаємо до столу з дрібно нарубаною зеленню та тертим пармезаном.
- Раніше ми розповіли, як приготувати суп із фрикадельками.
- Читайте також на theLime, як варити розсольник з перловкою та солоними огірками.
Цікаві новини для вас:
- Проста та смачна страва на обід: рецепт супу з сирними галушками.
- Капустняк із квашеної капусти – класична страва на обід: як її приготувати.
- Густий та ніжний: як приготувати гороховий крем-суп із куркою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.