Кожен з нас має свій улюблений десерт, який асоціюється з безтурботним дитинством. Хтось обожнює тертий пиріг, а хтось – шоколадну ковбаску з горіхами. theLime ділиться простим рецептом печива "Гусячі лапки" з сиру.
Читайте також: Найпростіший рецепт гарбузового печива, з яким впорається навіть кулінар-початківець.
Інгредієнти: кисломолочний сир (350 г), борошно (300 г), вершкове масло (150 г), розпушувач (10 г), ванільний цукор (1 ст. л.), сіль (щіпка), цукор (150 г).
Приготування:
Холодне вершкове масло, борошно, сіль, ванільний цукор і розпушувач розтираємо в крихту (заморожене масло можна натерти на тертці або подрібнити все разом у блендері).
Додаємо кисломолочний сир, який краще перед цим перетерти через сито. Перемішуємо інгредієнти та швидко збираємо все руками в кулю, не дуже активно та сильно вимішуючи.
Читайте також: Вергуни – класична хрумка випічка до чаю: як приготувати їх на кефірі.
Розділяємо тісто на 4 частини, обмотуємо кожну в харчову плівку і охолоджуємо 1 годину в холодильнику.
Потім розкачуємо тонке тісто (приблизно 2 мм) і вирізаємо кружечки (діаметр – 8 см).
Кожен кружечко обвалюємо в цукрі та складаємо 2 рази навпіл. Викладаємо сирне печиво на деко, вистелене пергаментним папером.
Заздалегідь розігріваємо духовку і випікаємо 15-20 хвилин за температури 170°С з конвекцією.
Подаємо ароматне сирне печиво "Гусячі лапки" до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати вівсяне печиво з бананом.
- Читайте також на theLime, як зробити натуральну домашню халву.
Цікаві новини для вас:
- Сендвіч "Крок-мадам" - французький сніданок з яйцем та соусом бешамель: як його приготувати.
- "Монастирська хата" – класичний святковий торт із вишнями: як його приготувати.
- Рецепт ніжного яблучного рулету, який можна приготувати замість звичайної шарлотки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.