img

Новини

13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
13:05 "Це абсурд": Олег Винник відповів на закиди щодо заробітку на українцях
13:02 Росія рідше застосовує "Калібри" – речник ВМС назвав причину
img Суспільство
13:00 Трамп отримав запрошення відвідати Китай
12:57 Унаслідок атаки РФ по лікарні Кам’янського загинула вагітна жінка
12:37 Укрзалізниця: з початку року через зачепінг загинуло 14 дітей
img Суспільство
12:35 Над Мінськом збили невідомий дрон
12:32 Зеленський підписав закон про статус і компенсації депортованим українцям
До всіх новин
Засипана капуста рецепт - як приготувати квашену капусту з пшоном та салом
Здивуйте свою родину

Що таке засипана капуста і як її приготувати: рецепт традиційної української страви

Середа, 10 січня 2024, 14:30
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Дедалі більше господинь намагаються приготувати забуті або маловідомі страви української кухні. І якщо ви вже робили карпатські лиганці або шпундру у буряковому квасі, цього разу побалуйте близьких засипаною капустою. theLime вирішив докладніше розповісти про цю страву і поділитися простим рецептом.

Читайте також: Швидкий рецепт з перцем чилі: Клопотенко показав, як готувати гостру квашену капусту.

Засипана капуста – це давня українська страва, яку готували на Галичині. Традиційно засипану капусту подавали на весілля та свята. Є кілька варіантів її приготування, але незмінний інгредієнт у кожному рецепті – це капуста, квашена чи свіжа, яку засипають пшоном.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: квашена капуста (2 л), пшоно (300 г), цибуля (5-6 шт.), рослинна олія (100 мл), сметана (300-400 мл), підочеревина (300 г), сіль, перець.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування:

Заздалегідь дістаємо квашену капусту та перекладаємо у велику каструлю. Заливаємо її водою, промиваємо декілька разів. Знову заливаємо воду і залишаємо капусту у такому вигляді на всю ніч.

Вранці воду з квашеної капусти зливаємо, заливаємо нову та ставимо на плиту. Варимо до готовності – приблизно 1-1,5 години.

Тим часом пшоно промиваємо у проточній воді – кілька разів, поки вода не стане прозорою.

Коли капуста буде практично готова, в середині робимо невелику ямку і висипаємо в неї промите пшоно. Воно має бути вкрите водою. Накриваємо кришкою та варимо до готовності пшона.

Читайте також: Швидко приготувати квашену капусту допоможе теплий маринад: буде готова за 24 години.

Потім готуємо засмажку. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем.

Сковороду розігріваємо з олією і викладаємо на неї цибулю. Смажимо до золотистої скоринки, періодично помішуючи.

Коли цибуля зарум'яниться, до неї додаємо сметану. Тушкуємо кілька хвилин, потім додаємо тушонку, ребра або будь-яке інше м'ясо. Ще кілька хвилин тримаємо на вогні.

Перемішуємо пшоно з капустою в каструлі, а зверху виливаємо засмажку. Знову перемішуємо, додаємо ще трохи сметани. Солимо і перчимо за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо все разом ще 2-3 хвилини.

Також до засипаної капусти зазвичай подають шкварки. Беремо підочеревину та нарізаємо маленькими шматочками.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній нарізане сало з прожилками м'яса. Смажимо до рум'яної скоринки.

Подаємо до столу засипану капусту разом із шкварками.

Цікаві новини для вас:

  1. Кружоляти – традиційні українські котлети із курячого м'яса: як їх приготувати.
  2. Вергуни – класична хрумка випічка до чаю: як приготувати їх на кефірі.
  3. Бандуряники – це деруни, запечені з грибами і сиром: як приготувати давню українську страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Засипана капуста рецепт - як приготувати квашену капусту з пшоном та салом
img

Новини

13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
13:05 "Це абсурд": Олег Винник відповів на закиди щодо заробітку на українцях
13:02 Росія рідше застосовує "Калібри" – речник ВМС назвав причину
img Суспільство
13:00 Трамп отримав запрошення відвідати Китай
12:57 Унаслідок атаки РФ по лікарні Кам’янського загинула вагітна жінка
12:37 Укрзалізниця: з початку року через зачепінг загинуло 14 дітей
img Суспільство
12:35 Над Мінськом збили невідомий дрон
12:32 Зеленський підписав закон про статус і компенсації депортованим українцям
До всіх новин
Засипана капуста рецепт - як приготувати квашену капусту з пшоном та салом
Здивуйте свою родину

Що таке засипана капуста і як її приготувати: рецепт традиційної української страви

Середа, 10 січня 2024, 14:30
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Дедалі більше господинь намагаються приготувати забуті або маловідомі страви української кухні. І якщо ви вже робили карпатські лиганці або шпундру у буряковому квасі, цього разу побалуйте близьких засипаною капустою. theLime вирішив докладніше розповісти про цю страву і поділитися простим рецептом.

Читайте також: Швидкий рецепт з перцем чилі: Клопотенко показав, як готувати гостру квашену капусту.

Засипана капуста – це давня українська страва, яку готували на Галичині. Традиційно засипану капусту подавали на весілля та свята. Є кілька варіантів її приготування, але незмінний інгредієнт у кожному рецепті – це капуста, квашена чи свіжа, яку засипають пшоном.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: квашена капуста (2 л), пшоно (300 г), цибуля (5-6 шт.), рослинна олія (100 мл), сметана (300-400 мл), підочеревина (300 г), сіль, перець.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування:

Заздалегідь дістаємо квашену капусту та перекладаємо у велику каструлю. Заливаємо її водою, промиваємо декілька разів. Знову заливаємо воду і залишаємо капусту у такому вигляді на всю ніч.

Вранці воду з квашеної капусти зливаємо, заливаємо нову та ставимо на плиту. Варимо до готовності – приблизно 1-1,5 години.

Тим часом пшоно промиваємо у проточній воді – кілька разів, поки вода не стане прозорою.

Коли капуста буде практично готова, в середині робимо невелику ямку і висипаємо в неї промите пшоно. Воно має бути вкрите водою. Накриваємо кришкою та варимо до готовності пшона.

Читайте також: Швидко приготувати квашену капусту допоможе теплий маринад: буде готова за 24 години.

Потім готуємо засмажку. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем.

Сковороду розігріваємо з олією і викладаємо на неї цибулю. Смажимо до золотистої скоринки, періодично помішуючи.

Коли цибуля зарум'яниться, до неї додаємо сметану. Тушкуємо кілька хвилин, потім додаємо тушонку, ребра або будь-яке інше м'ясо. Ще кілька хвилин тримаємо на вогні.

Перемішуємо пшоно з капустою в каструлі, а зверху виливаємо засмажку. Знову перемішуємо, додаємо ще трохи сметани. Солимо і перчимо за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо все разом ще 2-3 хвилини.

Також до засипаної капусти зазвичай подають шкварки. Беремо підочеревину та нарізаємо маленькими шматочками.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній нарізане сало з прожилками м'яса. Смажимо до рум'яної скоринки.

Подаємо до столу засипану капусту разом із шкварками.

Цікаві новини для вас:

  1. Кружоляти – традиційні українські котлети із курячого м'яса: як їх приготувати.
  2. Вергуни – класична хрумка випічка до чаю: як приготувати їх на кефірі.
  3. Бандуряники – це деруни, запечені з грибами і сиром: як приготувати давню українську страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••