Лайм

Торт "Карпатка" з ніжним кремом – найкращий десерт на День закоханих: як його приготувати

Побалуйте другу половинку

Залишаються лічені дні до 14 лютого – Дня святого Валентина або, як його ще називають, Дня закоханих, коли прийнято освідчуватися у коханні та всіляко виявляти свої почуття. І якщо ви вже вирішили здивувати свого хлопця або чоловіка незвичним сніданком у ліжко, доповніть святкове меню торт "Карпатка" з ніжним кремом. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Читайте також: Хто такий святий Валентин і що насправді відзначають у День закоханих: цікаві факти.

Фото: instagram.com/mayagro_recipes

Інгредієнти для тіста: вершкове масло або маргарин (125 г), вода (250 мл), борошно (200 г), яйця (5 шт.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: молоко (600 мл), цукор (150 г), ванільний цукор, крохмаль (60 г), яйця (2 шт.), вершкове масло 82,5% (200 г).

Приготування:

Вершкове масло для приготування заварного тіста заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У невеликий сотейник наливаємо воду і молоко, потім додаємо вершкове масло і дрібку солі. Ставимо на плиту (на середній вогонь), доводимо до кипіння, постійно помішуємо.

Потім висипаємо відразу все борошно і продовжуємо перемішувати. Не знімаючи каструлю з вогню, перемішуємо, поки не вийде густа і щільна грудка тіста. Тримаємо її ще 2-3 хвилини, щоб підсушити. Як тільки вона стане відставати від стін і дна сотейника, вимикаємо плиту і знімаємо з вогню.

Перекладаємо заварне тісто в інший посуд, який бажано завчасно охолодити. Перемішуємо ложкою або дерев'яною лопаткою, щоб воно швидше охололо до теплого стану. Потім вводимо в нього по одному курячому яйці. Після кожного ретельно вимішуємо тісто до однорідності – в результаті воно має вийти блискучим, гладким, без грудочок, не густим та не надто рідким. Щоб перевірити це, достатньо взяти силіконову лопатку – тісто має "сповзати" із неї широкою стрічкою.

Читайте також: Рецепт торта з печивом "вушка" став хітом: смакує як Наполеон, але готується без випічки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190-200°С.

Дно та стінки форми для випічки застилаємо пергаментним папером або фольгою, викладаємо половину заварного тіста. За допомогою ложки розрівнюємо тісто по всій поверхні, щоб вийшли невеликі нерівності.

Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо 20 хвилин за температури приблизно 200°С - до рум'яної скоринки. Після цього знижуємо її до 160°С і підсушуємо тісто ще 10-15 хвилин. Потім акуратно дістаємо готовий корж і проробляємо те саме з другим. Потім чекаємо, щоб вони повністю охолонули.

Готуємо заварний крем: у каструлю наливаємо холодне молоко, ставимо на плиту та гріємо на слабкому вогні, але не доводимо до кипіння.

Фото: instagram.com/__tortik_cake

Читайте також: Як оригінально привітати хлопця на День закоханих: ідеї подарунків для нього.

Тим часом з'єднуємо в мисці яйця, цукор та ванільний цукор. Перемішуємо, потім додаємо кукурудзяний крохмаль. Поступово вливаємо в суміш 200 мл молока, що залишилося, розбавляючи крохмаль. Перемішуємо вінчиком або міксером, щоб маса вийшла без грудочок. Потім вливаємо тепле молоко тонкою цівкою, продовжуючи перемішувати вінчиком.

Переливаємо назад в каструлю і ставимо на слабкий вогонь, варимо крем, помішуючи весь час, щоб він не пригорів. Після того, як він загусне і закипить, проварюємо близько хвилини, потім знімаємо з плити.

Накриваємо заварний крем харчовою плівкою і залишаємо охолоджуватися спочатку при кімнатній температурі, а потім - в холодильнику або на балконі. Після цього він має стати ще густішим.

Читайте також: Торт на День закоханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом та кокосовою стружкою.

Вершкове масло для крему заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Збиваємо його за допомогою міксера на найбільшій швидкості приблизно 4-7 хвилин. Воно повинно побілішати і стати пишним, потім додаємо по одній столовій ложці заварного крему і продовжуємо збивати.

Збираємо торт Карпатка – для цього знадобиться роз'ємне кільце або роз'ємна форма із досить високими бортами. Ставимо кільце на блюдо, кладемо перший корж, потім викладаємо весь заварний крем. Розрівнюємо його силіконовою лопаткою, потім накриваємо крем другим коржем і злегка вдавлюємо. Ставимо торт у холодильник на 1,5-2 години, щоб він застиг.

Перед подачею знімаємо роз'ємне кільце і за бажанням посипаємо зверху цукровою пудрою.

Розрізаємо на порційні шматочки ножем, попередньо нагріваючи його під гарячою водою.

Цікаві новини для вас:

  1. День закоханих: язичницьке коріння свята та легенда про святого Валентина.
  2. День святого Валентина: як зробити яскраві валентинки своїми руками.
  3. Топ-5 небанальних подарунків коханій на День святого Валентина, які її потішать.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень