Лайм

Салат з креветками – найкраща закуска на День закоханих: три варіанти його приготування

Побалуйте своїх близьких

14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина чи, як його ще називають, День закоханих. Ви можете побалувати свою другу половину смачним десертом, наприклад, тортом "Червоний оксамит" або приготувати оригінальний салат із креветками. theLime підібрав для вас кілька простих рецептів таких закусок.

Читайте також: Що приготувати на сніданок у ліжко: ідеї для романтичного ранку на День закоханих.

Салат з креветками та апельсином

Інгредієнти: креветки (200 г), апельсин (1 шт.), авокадо (1 шт.), зелень (50 г), помідори чері (100 г), оливкова олія (1,5 ст. л.), мед (1 ч. л.), гірчиця (1 ст. л.), лимонний сік (1 ч. л.), апельсиновий сік (1 ч. л.).

Приготування:

Для того, щоб приготувати салат із креветками, морепродукти промиваємо під проточною водою, видаляємо голову, панцир та кишкову трубку за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, купіть заздалегідь очищені та відварені.

Для заправки змішуємо лимонний сік, оливкову олію, мед, гірчицю.

Апельсини промиваємо у проточній воді, обрізаємо шкірку та вирізаємо м'якоть.

Листя салату за бажанням промиваємо, викладаємо на тарілку.

Помідори чері промиваємо і нарізаємо навпіл. Авокадо розрізаємо, виймаємо кісточку, нарізаємо кубиком.

Викладаємо зверху на листя салату апельсин, томати чері, авокадо, відварені креветки та зверху поливаємо заправкою.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, розповсюджень GoToYou (@_goto_you)

Читайте також: Як правильно варити заморожені креветки: скільки води, солі та часу потрібно.

Салат з креветками та авокадо

Інгредієнти: креветки (100 г), помідори (2 шт.), салат айсберг, французька гірчиця, лимон (0,5 шт.), авокадо (1 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), вершкове масло (30 г), сіль, чорний мелений перець, сушений часник.

Приготування:

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо попередньо очищені креветки, посипавши сушеним часником і чорним перцем.

Салат айсберг споліскуємо у воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Нарізаємо на невеликі шматочки або рвемо руками.

Помідори промиваємо, за бажанням знімаємо шкірку за допомогою окропу. Нарізаємо кільцями.

Авокадо розрізаємо, очищаємо від шкірки та кісточки, нарізаємо середніми скибочками. Авокадо слід брати не дуже м'яке.

Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, заправляємо оливковою олією та лимонним соком, а також додаємо зерна французької гірчиці для пікантності. Перемішуємо та подаємо салат з авокадо до столу.

Переглянути цей допис до Instagram

Вероніка Шпак (@b_nikochka)

Читайте також: Смачно, як у ресторані: простий рецепт пасти з креветками у вершковому соусі.

Салат з креветками та ананасом

Інгредієнти: креветки, консервовані чи свіжі ананаси, сир Брі, рукола.

Інгредієнти для соусу: оливкова олія, мед, перець чилі, сіль.

Приготування:

На грилі обсмажуємо очищені креветки, потім ананаси.

На тарілку викладаємо спочатку руколу, потім нарізаний сир Брі, шматочки ананаса та обсмажені креветки.

Для соусу змішуємо всі інгредієнти та заправляємо салат.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Modern home cookingrecipes (@_home_delicious)

Цікаві новини для вас:

  1. Як оригінально привітати хлопця на День закоханих: ідеї подарунків для нього.
  2. Рецепт торта з печивом "вушка" став хітом: смакує як Наполеон, але готується без випічки.
  3. Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку купатимуться у коханні на День святого Валентина.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні