Багато хто полюбляє готувати морепродукти через те, що робити це дуже просто, до того ж страви виходять ситними та смачними. Наприклад, урізноманітнити своє меню на вечерю можна пастою з креветками або морськими гребінцями з петрушкою. theLime вирішив докладніше розповісти, як правильно варити заморожені креветки.
Читайте також: Буряк звариться швидше: простий лайфхак, який виручить на кухні.
Недосвідчені господині часто стикаються з поширеною проблемою: вони не знають, чи потрібно розморожувати креветки перед приготуванням, а також готують їх довше, ніж потрібно, і в результаті одержують переварений продукт. Як відомо, м'ясо креветок дуже ніжне, і тривала термічна обробка може тільки його зіпсувати. У результаті вони вийдуть твердими, навіть "гумовими".
Щоб креветки зварилися швидше та були смачними, найкраще кинути у окріп трохи розморожений продукт. Для цього виймаємо їх із морозилки та висипаємо в невелику ємність, а потім промиваємо під проточною водою.
Скільки часу варити креветки?
1. Заморожені неочищені креветки необхідно варити не більше 3-5 хвилин.
2. Час приготування свіжоморожених креветок дорівнює 6-7 хвилин.
4. Заморожені королівські креветки (необроблені) необхідно варити приблизно 7 хвилин.
Читайте також: Топ-3 лайфхаки, які допоможуть почистити рибу без зайвої мороки.
Скільки води потрібно для приготування креветок?
Якщо брати співвідношення рідини та креветок, то оптимальним буде 2:1. Тобто щоб зварити 1 кг креветок знадобиться приблизно 2-2,5 л води.
Скільки солі потрібно для приготування креветок?
Щоб відварити креветки в панцирі, знадобиться приблизно 40 г солі на кожен літр води. Вдвічі менше солі потрібно у тому випадку, якщо продукт варитиметься без панцира.
Читайте також: Топ-10 кулінарних лайфхаків, які полегшать вам життя та приготування їжі.
Як варити варено-заморожені креветки?
Варено-заморожені креветки – це майже готовий продукт. Єдине, що треба з ними зробити, то це розморозити. Однак на деяких упаковках є нотатки щодо того, що креветки слід трохи відварити.
Приготувати їх дуже просто:
1. Розморожуємо креветки, промиваємо.
2. Наливаємо воду в каструлю, гріємо.
3. Коли вода закипить, можна додавати сіль, причому не більше 1 ч. л. на 1 л.
4. Додаємо зелень та приправи за смаком.
5. Кладемо креветки і варимо не більше 2-х хвилин. Якщо потрібно варити тигрові креветки, то до 3-х хвилин.
Якщо креветки очищені, в цьому випадку немає необхідності їх варити. Можна розморозити продукт, промити та залити гарячою водою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати салат із креветками та авокадо.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний Олів'є з креветками.
Цікаві новини для вас:
- Фунчоза з куркою – швидка страва азійської кухні, яку варто додати до своєї книги рецептів.
- Найулюбленіший рецепт цвітної капусти: як приготувати її у ніжному клярі.
- Нічого не треба запікати: як приготувати ніжний жульєн з куркою та грибами на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.