Лайм

Як правильно варити заморожені креветки: скільки води, солі і часу потрібно

Запам'ятайте прості правила приготування морепродуктів

Багато хто полюбляє готувати морепродукти через те, що робити це дуже просто, до того ж страви виходять ситними та смачними. Наприклад, урізноманітнити своє меню на вечерю можна пастою з креветками або морськими гребінцями з петрушкою. theLime вирішив докладніше розповісти, як правильно варити заморожені креветки.

Читайте також: Буряк звариться швидше: простий лайфхак, який виручить на кухні.

Фото: pixabay.com

Недосвідчені господині часто стикаються з поширеною проблемою: вони не знають, чи потрібно розморожувати креветки перед приготуванням, а також готують їх довше, ніж потрібно, і в результаті одержують переварений продукт. Як відомо, м'ясо креветок дуже ніжне, і тривала термічна обробка може тільки його зіпсувати. У результаті вони вийдуть твердими, навіть "гумовими".

Щоб креветки зварилися швидше та були смачними, найкраще кинути у окріп трохи розморожений продукт. Для цього виймаємо їх із морозилки та висипаємо в невелику ємність, а потім промиваємо під проточною водою.

Скільки часу варити креветки?

1. Заморожені неочищені креветки необхідно варити не більше 3-5 хвилин.

2. Час приготування свіжоморожених креветок дорівнює 6-7 хвилин.

4. Заморожені королівські креветки (необроблені) необхідно варити приблизно 7 хвилин.

Читайте також: Топ-3 лайфхаки, які допоможуть почистити рибу без зайвої мороки.

Фото: pixabay.com

Скільки води потрібно для приготування креветок?

Якщо брати співвідношення рідини та креветок, то оптимальним буде 2:1. Тобто щоб зварити 1 кг креветок знадобиться приблизно 2-2,5 л води.

Скільки солі потрібно для приготування креветок?

Щоб відварити креветки в панцирі, знадобиться приблизно 40 г солі на кожен літр води. Вдвічі менше солі потрібно у тому випадку, якщо продукт варитиметься без панцира.

Читайте також: Топ-10 кулінарних лайфхаків, які полегшать вам життя та приготування їжі.

Як варити варено-заморожені креветки?

Варено-заморожені креветки – це майже готовий продукт. Єдине, що треба з ними зробити, то це розморозити. Однак на деяких упаковках є нотатки щодо того, що креветки слід трохи відварити.

Приготувати їх дуже просто:

1. Розморожуємо креветки, промиваємо.

2. Наливаємо воду в каструлю, гріємо.

3. Коли вода закипить, можна додавати сіль, причому не більше 1 ч. л. на 1 л.

4. Додаємо зелень та приправи за смаком.

5. Кладемо креветки і варимо не більше 2-х хвилин. Якщо потрібно варити тигрові креветки, то до 3-х хвилин.

Якщо креветки очищені, в цьому випадку немає необхідності їх варити. Можна розморозити продукт, промити та залити гарячою водою.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Фунчоза з куркою – швидка страва азійської кухні, яку варто додати до своєї книги рецептів.
  2. Найулюбленіший рецепт цвітної капусти: як приготувати її у ніжному клярі.
  3. Нічого не треба запікати: як приготувати ніжний жульєн з куркою та грибами на сковороді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами