Лайм

Як приготувати капусту для голубців в мікрохвильовці: господині оцінили цей метод

Спробуйте повторити цей лайфхак

Голубці – одна з традиційних українських страв, яку готують із бланшованого листя білокачанної капусти та начинки у вигляді фаршу з рисом, а також тушкують у сметані та томатному соусі. Існують також варіанти пісних голубців, наприклад, з картоплею або ж з грибами та пшоном. theLime вирішив докладніше розповісти, як приготувати капусту для голубців у мікрохвильовій печі, щоб не ошпарити руки.

Читайте також: Як приготувати смачні голубці із картоплею: простий рецепт без м'яса.

Багато господинь знають, що приготування голубців – довгий та трудомісткий процес. Труднощі виникають на першому етапі, коли потрібно підготувати листя. Спочатку качан капусти необхідно розібрати, а потім відварити листя в підсоленій воді приблизно 5 хвилин до м'якості, а потім дістати їх і не ошпарити пальці рук.

Щоб спростити цей процес, можна скористатися простим лайфхаком із мікрохвильовою піччю. Для цього вирізаємо тверду основу качана, загортаємо овоч у поліетиленовий пакет і відправляємо в мікрохвильову піч на 10-15 хвилин в залежності від величини капусти. Потім дістаємо та відокремлюємо по одному листочки. Деякі можуть бути не до кінця приготовленими, їх складаємо назад у пакет та знову підігріваємо приблизно 2-3 хвилини.

Цікаві новини для вас:

  1. Як смачно приготувати голубці з виноградного листя: простий рецепт.
  2. Доповнять будь-який гарнір: рецепт ніжних тефтелей у вершковому соусі.
  3. Повноцінна друга страва: рецепт тушкованої капусти з м'ясом та чорносливом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні