Голубці – одна з традиційних українських страв, яку готують із бланшованого листя білокачанної капусти та начинки у вигляді фаршу з рисом, а також тушкують у сметані та томатному соусі. Існують також варіанти пісних голубців, наприклад, з картоплею або ж з грибами та пшоном. theLime вирішив докладніше розповісти, як приготувати капусту для голубців у мікрохвильовій печі, щоб не ошпарити руки.
Читайте також: Як приготувати смачні голубці із картоплею: простий рецепт без м'яса.
Багато господинь знають, що приготування голубців – довгий та трудомісткий процес. Труднощі виникають на першому етапі, коли потрібно підготувати листя. Спочатку качан капусти необхідно розібрати, а потім відварити листя в підсоленій воді приблизно 5 хвилин до м'якості, а потім дістати їх і не ошпарити пальці рук.
Щоб спростити цей процес, можна скористатися простим лайфхаком із мікрохвильовою піччю. Для цього вирізаємо тверду основу качана, загортаємо овоч у поліетиленовий пакет і відправляємо в мікрохвильову піч на 10-15 хвилин – в залежності від величини капусти. Потім дістаємо та відокремлюємо по одному листочки. Деякі можуть бути не до кінця приготовленими, їх складаємо назад у пакет та знову підігріваємо приблизно 2-3 хвилини.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати голубці у духовці.
- Читайте також на theLime, як приготувати ліниві голубці в томатно-сметанном соусі.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно приготувати голубці з виноградного листя: простий рецепт.
- Доповнять будь-який гарнір: рецепт ніжних тефтелей у вершковому соусі.
- Повноцінна друга страва: рецепт тушкованої капусти з м'ясом та чорносливом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.