Лайм

Повноцінна друга страва: рецепт тушкованої капусти з м'ясом та чорносливом

Зробити її простіше простого

Тушкована капуста може бути повноцінною стравою, гарним гарніром до м'яса або курки, а також служити начинкою для приготування пиріжків або вареників. І якщо ви вже готували на обід тушковану капусту з сосисками, цього разу зробіть її з м'ясом та чорносливом. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Як приготувати квашену капусту з квасолею: бюджетний рецепт.

Фото: instagram.com/_korysnosti_food_

Інгредієнти: м'ясо (300 г), капуста (500 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), помідори (5 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ст. л.).

Приготування:

Беремо свинину (бажано лопатку) чи будь-яке інше м'ясо до смаку. Промиваємо його у проточній воді, викладаємо на паперові рушники та нарізаємо на невеликі шматочки.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї свинину та обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків, постійно перемішуючи.

Цибулю та моркву промиваємо, очищаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву соломкою. У сковороду з м'ясом додаємо спочатку цибулю, обсмажуємо її доти, доки вона не стане напівпрозорою. Потім вводимо моркву.

Читайте також: Що таке засипана капуста та як її приготувати: рецепт традиційної української страви.

Свіжу капусту дрібно ріжемо ножем. Солимо її і мнемо руками, щоб вона пустила сік. Потім відправляємо капусту до інших інгредієнтів на сковороді.

Томати промиваємо у проточній воді та нарізаємо маленьким кубиком. Їх можна замінити томатною пастою.

Коли капуста трохи протушкувалася, додаємо томати, а також цукор, сіль. Тушкуємо на слабкому вогні до готовності. За 10 хвилин до закінчення додаємо чорносливи.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Аліна Вікторівна (@alinka_cookinggg)

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт печінкового торта з курячою печінкою: як приготувати з морквою та цибулею.
  2. Рецепт хрустиків на молоці – класичного печива, смак якого повертає у дитинство.
  3. Так готують на Закарпатті: рецепт смачних картопляних кнедлів із м'ясом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою