Омлет – улюблений сніданок багатьох українських сімей. Його готують "порожнім" або додають всілякі начинки: сир, ковбасу, помідори, зелень, кабачки або цукіні та інші овочі. Великою популярністю користуються омлети з м'ясом – цей інгредієнт робить сніданок ситним і поживним. Розповідаємо, як приготувати омлет із куркою, сиром та помідорами.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (100 мл), сіль та спеції (за смаком), середній помідор (1 шт.), відварене куряче філе (100 г), сир (100 г).
Читайте також: Пуляр - пишний французький омлет: як приготувати його замість звичайної яєчні.
Приготування:
Змішуємо яйця, молоко, сіль та спеції. Розігріваємо сковороду і готуємо з суміші, що вийшла, два яєчних млинці.
Нарізаємо дрібно помідор, куряче філе та натираємо сир. На одну частину готового гарячого млинця викладаємо начинку та накриваємо другою частиною. Робимо те саме з другим яєчним млинцем.
Залишаємо приблизно на 1-2 хвилини до розплавлення сиру. За бажанням розрізаємо на дві рівні частини.
Читайте також: Бризоль – це французький омлет із начинкою: як приготувати його в духовці.
Варіанти інших начинок:
- червона риба + сир;
- моцарелла + помідор + зелень;
- курка + м'який сир + огірок;
- вершковий сир + авокадо;
- риба + солоний огірок + маслини;
- відварені яйця + сир;
- печериці + відварене куряче філе;
- креветки + оливки + сир.
Дізнайтеся також, як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайних рецепти.