Лайм

Профілактика від шкідників: коли проводити перше обприскування саду після зими

Візьміть на замітку кілька рекомендацій

Наприкінці зими час обрізати деякі види плодових дерев, і про це ми вже розповідали раніше. Цього ж разу мова піде про те, коли проводити перше обприскування саду навесні. Детальніше про це і не тільки - читайте далі на сторінці.

Читайте також: Щоб гортензія пишно зацвіла, її необхідно правильно обрізати навесні: як це зробити.

Фото: unsplash.com

Точну дату для початки обробки саду важко визначити, оскільки все залежатиме від клімату та погоди в кожному новому році. Однак, за словами фахівців, профілактичні маніпуляції слід починати з приходом перших теплих днів і продовжити догляд за ними до моменту зав'язування плодів. Пам'ятайте, що шкідники та хвороботворні мікроорганізми залишаються активними в різний час, тому обробка має складатися з кількох етапів.

Профілактичне обприскування саду ранньою весною потрібно для того, щоб знищити шкідників, які перезимували, і збудників хвороб, які починають активно поширюватися з приходом тепла.

Першу обробку спеціалісти радять робити до початку набрякання бруньок, коли середня температура повітря тримається в діапазоні +4-5°С. У цей час можна застосовувати біологічні та хімічні компоненти для боротьби з моніліозом, паршою, гниттям та іншими захворюваннями.

Другий етап обробки починається тоді, коли бруньки вже набрякли та лопнули, але зелені листочки ще не розпустилися. Третій етап - коли бруньки вже висуваються, але не розкриваються до кінця, бутони залишаються невеликими. У цей період рослинам можуть набридати різні хвороби, як от парша, борошниста роса та інші.

Наступне обприскування варто проводити вже після цвітіння. У цей час рекомендується робити профілактичну обробку, аби захистити рослини від можливих захворювань та зміцнити їх імунітет.

Читайте на тему: В яких випадках розсаду не можна підживлювати: це їй лише нашкодить.

Фото: unsplash.com

Як правильно обприскувати сад навесні

  • проводити обробку краще в суху погоду без вітру, до 10 ранку або після 18 вечора;
  • рослину слід обробляти повністю від крони до пристовбурового кола (якщо йдеться про дерево);
  • використовуйте засоби, які не шкодять тваринам та комахам-запилювачам;
  • дотримуйтесь інструкцій стосовно використання препаратів та приготування робочих компонентів, аби не спричинити опік рослини та інші неприємні наслідки. Також важливо правильно зберігати засіб, щоб він не втратив свою ефективність;
  • не проводьте обробку інсектицидами у період цвітіння.

Заморозки їм не страшні: почитайте, які рослини можна висівати у відкритий ґрунт у березні.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня