Лайм

Перекус зі смаком Італії: як приготувати вдома хрусткий багет із начинкою

Побалуйте себе та своїх близьких

Кожен ранок у багатьох господинь починається з приготування сніданку найважливішого прийому їжі, який дарує заряд бадьорості на весь день. І якщо ви вже перепробували різні варіанти яєчні, як, наприклад, яєчня в духовці, шакшука, зробіть хрусткий багет із начинкою. theLime вирішив поділитися простим рецептом страви, яку також можна приготувати для перекусу і взяти із собою в дорогу, на прогулянку чи роботу.

Читайте також: Омлет із начинкою – смачний та швидкий сніданок: як його приготувати за 10 хвилин.

Фото: instagram.com/linaosipuk

Інгредієнти: багет (1 шт.), яйця (3 шт.), молоко (100 г), моцарела (70 г), помідори (100 г), зелень (за смаком).

Приготування:

Беремо невеликий багет і розрізаємо його навпіл уздовж. Потім робимо косі надрізи ножем усередині кожної частини.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них молоко, сіль та спеції за смаком. Перемішуємо виделкою до однорідності.

Помідори промиваємо у проточній воді, нарізаємо кубиком. Також викладаємо їх у яєчну суміш.

Потім промиваємо зелень, викладаємо її на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо її та відправляємо до інших інгредієнтів.

Моцарелу тремо на терці.

Читайте також: Сендвіч "Крок-мадам" - французький сніданок із яйцем та соусом бешамель: як його приготувати.

Акуратно ложкою виливаємо отриману масу на розрізаний багет. Чекаємо, поки трохи вбереться, потім продовжуємо робити те саме.

Духовку ззадалегідь розігріваємо до 160°С. Викладаємо багети на деко, вистелене пергаментом, і запікаємо близько 20 хвилин. Потім викладаємо сир та знову ставимо в духовку на 5 хвилин.

Потім дістаємо та подаємо до столу. Це чудовий варіант солоного сніданку або перекусу на швидку руку, який оцінять ваші близькі.

Цікаві новини для вас:

  1. Тертий пиріг здивує смаком: незвичайний варіант приготування улюбленої страви.
  2. Яворівський пиріг – українська страва, про яку чули не всі: як його готувати.
  3. Як приготувати капусту для голубців у мікрохвильовці: господині оцінили цей метод.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба