В арсеналі кожної господині є кілька смачних та ситних страв, які можна швидко приготувати із найпростіших інгредієнтів. І якщо ви вже варили гречаний суп з галушками, цього разу зробіть гречку з м'ясом та овочами, яка ідеально підійде на обід чи вечерю. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як приготувати гречку з овочами та грибами у духовці: простий рецепт.
Інгредієнти: гречана крупа (200 г), м'ясо (500 г), помідори (2 шт.), морква (2 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), соєвий соус (50 мл), сіль, спеції.
Приготування:
М'ясо промиваємо в проточній воді, ріжемо великими шматками і обсмажуємо на сковороді. Викладаємо його в жаростійку форму для запікання.
Овочі промиваємо, очищаємо, нарізаємо. У сковороді з олією підсмажуємо цибулю та моркву, потім додаємо порізані кубиками помідори та часник, у засмажку вливаємо соєвий соус.
Читайте також: Як приготувати гречку без варіння та плити: простий рецепт.
М'ясо у формі засипаємо промитою гречаною крупою, зверху викладаємо засмажку, додаємо лавровий лист та спеції, заливаємо водою (щоб повністю покрила крупу).
Накриваємо кришкою і відправляємо готуватися в духовку за температури 160-170°С на 30-40 хвилин.
Подаємо гречку з овочами та м'ясом до столу на обід чи вечерю.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ситний Яворівський пиріг із гречкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати ситні гречаники з фаршем.
Цікаві новини для вас:
- Смажити не потрібно: простий рецепт "чебуреків" з лаваша в духовці.
- Пісочний пиріг з яблуками – рецепт для тих, кому набридло готувати шарлотку.
- Смачний та корисний обід: рецепт вершкового крем-супу з капустою броколі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.