Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону у холодну пору року. Особливою популярністю останнім часом користуються супи-пюре. Якщо ви вже пробували робити гороховий крем-суп із куркою, цього разу приготуйте із броколі. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як у ресторані японської кухні: рецепт простого та смачного місо-супу.
Інгредієнти: броколі (500 г), морква (1 шт.), картопля (2 шт.), вершки 10% (100 мл), сіль, перець.
Приготування:
Усі овочі промиваємо у проточній воді, очищаємо.
Моркву та картоплю нарізаємо кубиком.
Великі суцвіття броколі розбираємо на більш дрібні.
У киплячій підсоленій воді відварюємо моркву та картоплю протягом 10 хвилин. Після чого додаємо капусту броколі, варимо до її м'якості – приблизно 4-5 хвилин.
Читайте також: Суп із сирними кульками – модний та смачний рецепт першої страви: як його готувати.
Як тільки овочі будуть готові, зливаємо майже весь бульйон, залишивши приблизно півсклянки рідини. Додаємо до овочів нежирні вершки, перебиваємо занурювальним блендером до однорідності. Якщо пюре виходить дуже щільним, можна його розбавити молоком. Солимо, перчимо за смаком.
Подаємо суп із грінками або зі шматочками відвареного курячого філе. Так суп стане ще ситнішим.
- Читайте також на theLime рецепт рецепт супу з консервованої сардини.
Цікаві новини для вас:
- Розсипчастий плов можна приготувати з булгура: впораєтеся швидше, ніж із рисом.
- Рецепт класичних хачапурі по-аджарськи, які чудово виходять у домашній духовці.
- Форшмак із яблуком – найбільш автентичний рецепт: як його приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.