Лайм

Час готуватися до Великодня: популярний рецепт паски від Лілії Цвіт обожнюють у мережі

Візьміть собі на замітку незвичний рецепт

Вже цієї неділі, 31 березня, християни західного обряду відсвяткують Великдень, який у народі прийнято називати "католицьким". І якщо ви ще в пошуку незвичайного рецепту паски, радимо звернути увагу на ароматний панетоне з сухофруктами і цедрою апельсина або заварну паску. theLime ділиться рецептом Лілії Цвіт.

Читайте також: Що готують на католицький Великдень: традиційні рецепти святкових страв.

Фото: instagram.com/ksenia_tort

Інгредієнти для заварної основи: гаряче молоко (200 мл), борошно (50 г).

Інгредієнти для опари: молоко (200 мл), цукор (1 ст. л.), пресовані дріжджі (40 г; сухі - 12 г), борошно (130 г), заварна основа.

Інгредієнти для тіста: жовтки (7 шт.), білок (1 шт.), цукор (150 г), ванільний цукор (2 пачки), сіль (1 ч. л.), вершкове масло 83% (100 г), борошно (600 г), куркума (1/4 ч. л.), родзинки (200 г), цедра (1 ч. л.), крохмаль (1 ст. л.).

З такої кількості інгредієнтів вийде 5 пасок по 300 г.

Приготування:

Спочатку приготуємо заварну основу: висипаємо в глибоку миску просіяне борошно, заливаємо його киплячим молоком. Перемішуємо міксером або вінчиком, щоб не було грудочок.

Потім приготуємо опару: у миску виливаємо тепле молоко, додаємо цукор та дріжджі. А також додаємо заварну основу – важливо, щоб вона не була гарячою. Знову перемішуємо міксером.

Додаємо просіяне борошно і знову перемішуємо міксером до однорідності. Накриваємо опару чистим рушником та залишаємо у теплому місці без протягів на 40 хвилин.

У глибоку миску розбиваємо 7 жовтків і 1 білок, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Перемішуємо міксером, щоб цукор розчинився та вийшла світла маса. Залишаємо її на півгодини за кімнатної температури, перш ніж змішувати з опарою.

Читайте також: Хто відзначає Великдень 31 березня і чому дати відрізняються у католиків та православних.

У опару, що підійшла, додаємо яєчну масу і перемішуємо вінчиком. Поступово – у 2-3 етапи – додаємо просіяне через сито борошно, куркуму. Починаємо замішувати тісто руками, додаючи борошно, потім вводимо розтоплене вершкове масло.

Тісто необхідно добре вимісити руками місимо 30-40 хвилин.

Сухофрукти перемішуємо з крохмалем і додаємо у вимішане тісто. Викладаємо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у тепле місце на 1 годину.

Через зазначений проміжок часу обминаємо тісто руками. Руки ретельно змащуємо олією, беремо невеликий шматочок тіста і формуємо з нього кулю. Заповнюємо форми для випікання приблизно на одну третину.

У центрі кожної паски шпажкою робимо отвір, щоб вийшло повітря. Залишаємо їх підходити у формах приблизно на 1 годину.

Зверху змащуємо заварні паски жовтком, який попередньо потрібно змішати з молоком.

Випікаємо за температури 160°С приблизно 1 годину.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати з картоплі: блогерка поділилася оригінальним рецептом на вечерю.
  2. Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці.
  3. Блогерка розповіла, як смачно готувати стручкову квасолю: рецепт пісного меню.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня