Лайм

Паска з шоколадом всередині - смачний варіант на Великдень: як її приготувати

Спробуйте нові кулінарні поєднання

До православного Великодня ще вдосталь часу, однак святкові рецепти все ж варто приготувати заздалегідь. Так, раніше ми розповідали, як приготувати віденську паску, а цього разу поділимося ще одним, не менш смачним рецептом - святкової випічки з додаванням шоколаду всередині.

Для тіста: борошно 500 г, молоко 150 мл, вершкове масло 150 г, цукор 100-150 г, дріжджі 11 г, молочний шоколад 1 плитка, яйця 3 шт, сметана 50 гр. Для карамелі: цукор 1 стакан, вершки 130г ( 10%20%,33%), вершкове масло 70 г. Для декору: арахіс, згущене молоко, шоколад 1 плитка.

Читайте також: Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.

Фото: YouTube

Починаємо з приготування опари: до молока додаємо сіль, борошно і дріжджі. Все добре перемішуємо, після чого накриваємо харчовою плівкою та ставимо постояти в тепле місце на 10-15 хвилин. За цей час опара має піднятися. Перемішуємо її і переливаємо в більшу ємність, туди ж додаємо яйця, сметану, цукор та розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо і поступово починаємо додавати сюди просіяне борошно. Якщо прилипатиме до рук, змажте руки та тісто олією.

Змащуємо олією форму і переміщуємо наше тісто туди. Накриваємо харчовою плівкою, рушником та відправляємо в тепле місце постояти на годину.

В цей час можемо приготувати карамель: цукор пересипаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Коли він почав карамелізуватися, поступово додаємо теплі вершки, перемішуємо до однорідної маси, після чого кидаємо туди масло. Далі варимо ще дві хвилини і відправляємо готову карамель охолоджуватись.

Коли вказаний час минув, повертаємося до тіста, яке вже мало добре піднятися. Додаємо туди шматочки шоколаду та добре перемішуємо. Форми для випікання змазуємо олією. Можна в формі залишити ще тісто постояти на півгодини, після чого відправляємо паски до духовки, попередньо розігрітої на 180°. Час приготування - 30-35 хвилин.

Читайте на тему: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб обирає все більше господинь.

Переходимо до декору: посередині паски вирізаємо "шапочку" і обов'язково залишаємо її. Дістаємо м’якуш за допомогою ложки. До карамелі додаємо арахіс, обережними рухами починаємо додавати карамель в середину нашої паски. Туди ж кладемо трішки згущеного молока і повертаємо назад м'якуш, який ми діставали. Потім знову наливаємо карамель до самого верху і закриваємо все нашою "шапочкою".

Паску можна на завершення полити шоколадом або глазур'ю. Також не забудьте додати подрібнений арахіс.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Це будуть останні випробування перед тим, як зійде світло перемоги: старець Афанасій навіщував мир Україні

Старець Афанасій отримав видіння про закінчення війни в Україні, смерть Путіна і встановлення миру

Розпочнеться біла смуга: ці чотири знаки Зодіаку чекають кардинальні зміни у липні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які чекають кардинальні зміни у липні - це Овен, Телець, Діва, Терези

Смерть Росії запущено: астролог Алакх Ніраджан дав переможний прогноз для України

Астролог Алакх Ніраджан дав прогноз про закінчення війни в Україні і заявив, що восени ЗСУ отримають перемогу, а Росія піде на переговори