До православного Великодня ще вдосталь часу, однак святкові рецепти все ж варто приготувати заздалегідь. Так, раніше ми розповідали, як приготувати віденську паску, а цього разу поділимося ще одним, не менш смачним рецептом - святкової випічки з додаванням шоколаду всередині.
Для тіста: борошно 500 г, молоко 150 мл, вершкове масло 150 г, цукор 100-150 г, дріжджі 11 г, молочний шоколад 1 плитка, яйця 3 шт, сметана 50 гр. Для карамелі: цукор 1 стакан, вершки 130г ( 10%20%,33%), вершкове масло 70 г. Для декору: арахіс, згущене молоко, шоколад 1 плитка.
Читайте також: Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.
Починаємо з приготування опари: до молока додаємо сіль, борошно і дріжджі. Все добре перемішуємо, після чого накриваємо харчовою плівкою та ставимо постояти в тепле місце на 10-15 хвилин. За цей час опара має піднятися. Перемішуємо її і переливаємо в більшу ємність, туди ж додаємо яйця, сметану, цукор та розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо і поступово починаємо додавати сюди просіяне борошно. Якщо прилипатиме до рук, змажте руки та тісто олією.
Змащуємо олією форму і переміщуємо наше тісто туди. Накриваємо харчовою плівкою, рушником та відправляємо в тепле місце постояти на годину.
В цей час можемо приготувати карамель: цукор пересипаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Коли він почав карамелізуватися, поступово додаємо теплі вершки, перемішуємо до однорідної маси, після чого кидаємо туди масло. Далі варимо ще дві хвилини і відправляємо готову карамель охолоджуватись.
Коли вказаний час минув, повертаємося до тіста, яке вже мало добре піднятися. Додаємо туди шматочки шоколаду та добре перемішуємо. Форми для випікання змазуємо олією. Можна в формі залишити ще тісто постояти на півгодини, після чого відправляємо паски до духовки, попередньо розігрітої на 180°. Час приготування - 30-35 хвилин.
Читайте на тему: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб обирає все більше господинь.
Переходимо до декору: посередині паски вирізаємо "шапочку" і обов'язково залишаємо її. Дістаємо м’якуш за допомогою ложки. До карамелі додаємо арахіс, обережними рухами починаємо додавати карамель в середину нашої паски. Туди ж кладемо трішки згущеного молока і повертаємо назад м'якуш, який ми діставали. Потім знову наливаємо карамель до самого верху і закриваємо все нашою "шапочкою".
Паску можна на завершення полити шоколадом або глазур'ю. Також не забудьте додати подрібнений арахіс.
- Паски-крафіни стали улюбленим рецептом на Великдень: дізнайтесь, як їх приготувати вдома.
Цікаві новини для вас:
- Як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу: блогерка показала простий спосіб.
- Кулінарна блогерка порадила, що додати в окрошку, щоб зробити її ще смачнішою.
- Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.