Багато господинь-початківців вважають, що приготування пасок напередодні Великодня – це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. І якщо ви поки що боїтеся експериментувати з панетоне – італійським варіантом паски, зробіть віденську паску. theLime вирішив докладніше розповісти, як її приготувати.
Читайте також: Паски-крафіни стали улюбленим рецептом на Великдень: як їх приготувати вдома.
Інгредієнти для опари: тепле молоко (175 мл), пресовані дріжджі (15 г), яйця (2 шт.), цукор (150 г), вершкове масло 82,5% (100 г).
Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), ванільний цукор (1 пачка), цедра лимона, коньяк або ром (1 ст. л.), опара.
Приготування:
Для приготування опари до теплого молока додаємо пресовані дріжджі.
В іншій мисці збиваємо яйця з цукром у пишну масу.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки воно стане кімнатної температури.
Змішуємо все та ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 10 годин – тобто на всю ніч (тому таке тісто ще називають нічним).
Читайте також: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб обирає все більше господинь.
Через зазначений проміжок часу просіюємо через сито борошно, додаємо ванільний цукор, цедру лимона та трохи коньяку чи рому.
У борошняну суміш додаємо нічне тісто (опару) і замішуємо тісто на віденську паску в комбайні або вручну.
У форми викладаємо 1/3 тіста, накриваємо їх рушником і ставимо в духовку, розігріту до 50°С, на 2-3 години. Тісто має добре підійти.
Коли тісто в пасках підійде, знімаємо рушники, розігріваємо духовку до 175°С (режим верх-низ, без конвекції), при цьому не виймаючи паски.
Випікаємо віденські паски в духовці приблизно 40 хвилин. Потім виймаємо, чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і покриваємо глазур'ю.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу.
- Читайте також на theLime класичний рецепт паски – олександрійська нічна паска.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт меду з кульбаби, який варто приготувати під час цвітіння весняних квітів.
- Підходить для пісного меню: український рецепт зеленого борщу зі щавлем.
- Кулінарна блогерка порадила, що додати в окрошку, щоб зробити її ще смачнішою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.