Лайм

Віденська паска – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі: як її готувати

Поекспериментуйте з великодньою випічкою

Багато господинь-початківців вважають, що приготування пасок напередодні Великодня – це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. І якщо ви поки що боїтеся експериментувати з панетоне італійським варіантом паски, зробіть віденську паску. theLime вирішив докладніше розповісти, як її приготувати.

Читайте також: Паски-крафіни стали улюбленим рецептом на Великдень: як їх приготувати вдома.

Фото: instagram.com/real.cake

Інгредієнти для опари: тепле молоко (175 мл), пресовані дріжджі (15 г), яйця (2 шт.), цукор (150 г), вершкове масло 82,5% (100 г).

Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), ванільний цукор (1 пачка), цедра лимона, коньяк або ром (1 ст. л.), опара.

Приготування:

Для приготування опари до теплого молока додаємо пресовані дріжджі.

В іншій мисці збиваємо яйця з цукром у пишну масу.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки воно стане кімнатної температури.

Змішуємо все та ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 10 годин – тобто на всю ніч (тому таке тісто ще називають нічним).

Читайте також: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб обирає все більше господинь.

Через зазначений проміжок часу просіюємо через сито борошно, додаємо ванільний цукор, цедру лимона та трохи коньяку чи рому.

У борошняну суміш додаємо нічне тісто (опару) і замішуємо тісто на віденську паску в комбайні або вручну.

У форми викладаємо 1/3 тіста, накриваємо їх рушником і ставимо в духовку, розігріту до 50°С, на 2-3 години. Тісто має добре підійти.

Коли тісто в пасках підійде, знімаємо рушники, розігріваємо духовку до 175°С (режим верх-низ, без конвекції), при цьому не виймаючи паски.

Випікаємо віденські паски в духовці приблизно 40 хвилин. Потім виймаємо, чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і покриваємо глазур'ю.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення КулінаріяГедоністЛегкі рецепти (@reeixit)

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт меду з кульбаби, який варто приготувати під час цвітіння весняних квітів.
  2. Підходить для пісного меню: український рецепт зеленого борщу зі щавлем.
  3. Кулінарна блогерка порадила, що додати в окрошку, щоб зробити її ще смачнішою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні