Лайм

Які добрива вносити в ґрунт при висаджуванні картоплі, щоб отримати гарний врожай

Дачникам на замітку

Щоб наприкінці літа зібрати гарний урожай картоплі, необхідно дотримуватися певних дій, які допоможуть отримати бажаний результат. Перед посадкою її необхідно прогріти, проростити, а також обробити різними розчинами проти хвороб. theLime вирішив дізнатися, які добрива вносити в ґрунт при висадці картоплі.

Про це докладніше розповіла досвідчена городниця та авторка YouTube-каналу "Життя бентежне".

Читайте також: Не дасть хорошого врожаю: городниця показала, яку картоплю не слід садити навесні.

Картоплю можна заздалегідь обробити мінеральними добривами та мікроелементами або внести добрива безпосередньо під час висадки бульб.

Автор YouTube-каналу "Життя бентежне" зазначила, що приблизно за 2 тижні до передбачуваної дати висадки (коли температура ґрунту прогріється до +10°С) потрібно взяти препарати Метавайт та Органік баланс. Вносимо їх у ґрунт методом розбризкування і накриваємо шаром землі.

Читайте також: Нашатирний спирт і дьоготь: яка обробка картоплі перед посадкою захистить її від шкідників.

А безпосередньо при висадці вносимо нітроамофоску із співвідношенням 16:16:16 (інша назва – азофоска). Це комплексне добриво, яке забезпечує життєдіяльність рослин, тому його можна вносити на будь-якій стадії розвитку рослин. Нітроамофоска складається з трьох головних компонентів: азоту, калію та фосфору, а також містить мікроелементи та мезоелементи. Зазначимо, що це добриво не впливає на кислотність ґрунту.

Згідно з довідником агронома, рекомендована доза нітроаммофоски – 2-8 кг/сотка. Однак для удобрення ґрунту не в промислових масштабах її можна зменшити у кілька разів.

Таким чином, при посадці картоплі в лунку необхідно покласти чайну ложку добрива і змішати його з грунтом. Внесення нітроамофоски стимулюватиме зростання кореневої системи картоплі, покращить ріст вегетативної маси рослини.

Цікаві новини для вас:

  1. Спаржа стає все більш популярною в Україні: як вирощувати її на своїй ділянці.
  2. Можна обробляти під час цвітіння: як захистити полуницю від шкідників.
  3. Секрети квітникарів: як зберегти свіжість букету тюльпанів у вазі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу