Суші та роли полюбляє багато людей, але не всім подобається вовтузитися з їх загортанням, яке потребує певних навичок та спеціального кухонного інвентарю. На щастя, існують альтернативні способи приготувати улюблену страву. Раніше ми писали про те, як зробити ліниві суші в склянці, а тепер ділимося кулінарним лайфхаком від блогера marafon18_6.
Інгредієнти: 100 г рису для суші, 110 мл води, 15 мл оцту, 1 ч.л. солі, 100 г слабосоленого лосося, 100 г вершкового сиру, 1 лист норі, 100 г огірка, кунжут – за смаком. Також для приготування швидких ролів вам знадобиться форма для льоду та харчова плівка.
Приготування:
Рис для суші ретельно промиваємо, заливаємо чистою холодною водою та доводимо до кипіння. Прикручуємо вогонь до мінімуму та варимо під кришкою.
У склянці змішуємо оцет та сіль, додаємо до рису та перемішуємо. Потім нарізаємо норі дрібними смужками і вмішуємо в рис.
Читайте по темі: Як варити рис для суші: простий рецепт і варіанти начинок.
Лосось ріжемо тонкими пластинками, огірок – кубиками.
Форму для льоду вистилаємо харчовою плівкою, потім щільними шарами викладаємо інгредієнти для суші в такій послідовності: лосось, сир, огірок та рис із норі.
Кожну секцію з начинкою притискаємо ложкою, після чого форму можна відправити в холодильник на 15 хвилин. Форму з ролами перевертаємо на плоску тарілку, трохи потягнувши за харчову плівку. Домашні суші мають вийти акуратними та смачними.
- Читайте також, як приготувати ніжний закусочний салат на Новий рік за рецептом Лілії Ребрик.
- Раніше ми розповідали, що приготувати на Новий рік-2023, щоб відійти від радянських традицій.