Лайм

Не лише сіль: що додати у воду при варінні яєць, щоб вони добре чистилися

Зверніть на це увагу

Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися з побутовими завданнями. Напередодні Великодня важливо зварити яйця так, щоб вони не лопнули, а також добре чистилися. theLime вирішив поділитися перевіреним лайфхаком.

Про це йдеться у повідомленні УНІАН.

Читайте також: Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.

Причини, чому яйця погано чистяться

1. Яйця зберігаються на нижній полиці холодильника або в морозилці

Екстремально низька температура сприяє промерзанню та денатурації білка. Тоді продукт буде погано чиститись незалежно від того, як ви його варили.

2. Яйце не встигло охолонути після варіння

Обов'язково перед чищенням яйце має охолонути, інакше шкаралупа, що прилипла до білка, почне "відвалюватися" частинами, а то й зовсім закріпиться "намертво".

3. Неправильна температура води

Якщо опустити яйця в холодну воду, білок згортається і прилипає до шкаралупи, яка виконує захисну функцію. Перед варінням бажано нагріти воду та яйця до кімнатної температури.

4. Занадто свіжі яйця

У кожного яйця під шкаралупою є повітряна камера, яка розширюється, якщо яйце пролежало 1-2 тижні. У свіжих продуктів такого не відбувається, через що шкаралупа відокремлюється важче.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Пам'ятка кулінара: скільки варити яйця після закипання, щоб були круті, рідкі або в мішечок.

Як варити яйця, щоб вони добре чистилися?

1. Заздалегідь дістаємо яйця з холодильника.

2. Нагріваємо їх та воду до кімнатної температури.

3. Додаємо у воду 0,5 ч. л. харчової соди.

4. Злегка струшуємо яйця, занурюємо у воду, варимо як завжди.

5. Потім вимикаємо вогонь, зливаємо воду, заливаємо яйця холодною водою.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде та золотим кандурином.
  2. Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.
  3. Каркаде, цибулиння та куркума: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу

Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів