Лайм

Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс"

Її оцінять й діти, й дорослі

Сирна паска - одна з традиційних страв великоднього столу. Її готують з курагою і шафраном, з трьома видами шоколаду, зі смаком "Тірамісу" - варіантів безліч. Кулінарна блогерка з ніком yummy.lera у своєму блозі в Instagram показала, як приготувати заварну сирну паску зі смаком батончика "Снікерс".

Читайте також: Готуємося до Великодня: рецепт сирної паски "Рафаелло", яку не потрібно випікати.

Фото: instagram.com/yummy.lera

Інгредієнти для карамелі: цукор (115 г), вершкове масло (50 г), сіль (1/2 ч.л.), вершки 33% (80 мл), смажений арахіс (120 г).

Інгредієнти для заварної основи: яйця (2 шт), цукор (90 г), вершки 33% (100 мл).

Інгредієнти для шоколадної начинки: молочний шоколад (60 г) вершки 33% (30 мл).

Інгредієнти для основи: кисломолочний сир 0-9% (500 г), вершкове масло (70 г).

Приготування:

Для карамелі на середньому вогні розтоплюємо цукор. Додаємо м'яке вершкове масло, сіль і перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо охолонути. Трохи залишаємо для прикраси, а до решти додаємо арахіс і перемішуємо.

Для основи яйця збиваємо із цукром до розчинення цукру. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячі вершки. Ставимо на середній вогонь, помішуючи, варимо до загущення і даємо охолонути.

Читайте також: Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт.

Для шоколадної начинки шоколад заливаємо гарячими вершками та перемішуємо до однорідності. Даємо охолонути.

Збираємо паску. До сиру додаємо м'яке масло, заварну основу і добре пробиваємо блендером до однорідності. Додаємо карамель з арахісом, шоколадну начинку та перемішуємо лопаткою буквально кілька разів, щоб вийшов гарний мармуровий візерунок.

Пасочницю ставимо на тарілку (туди стікатиме рідина) і застилаємо подвійним шаром вологої марлі. Кладемо нашу масу, щільно утрамбовуємо і загортаємо краї марлі. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо груз і ставимо в холодильник на ніч.

Потім перевертаємо пасочницю на тарілку, знімаємо форму, марлю та прикрашаємо. З відеорецептом можна ознайомитись на сторінці автора.

Дізнайтеся також, в які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні