Сирна паска - одна з традиційних страв великоднього столу. Її готують з курагою і шафраном, з трьома видами шоколаду, зі смаком "Тірамісу" - варіантів безліч. Кулінарна блогерка з ніком yummy.lera у своєму блозі в Instagram показала, як приготувати заварну сирну паску зі смаком батончика "Снікерс".
Читайте також: Готуємося до Великодня: рецепт сирної паски "Рафаелло", яку не потрібно випікати.
Інгредієнти для карамелі: цукор (115 г), вершкове масло (50 г), сіль (1/2 ч.л.), вершки 33% (80 мл), смажений арахіс (120 г).
Інгредієнти для заварної основи: яйця (2 шт), цукор (90 г), вершки 33% (100 мл).
Інгредієнти для шоколадної начинки: молочний шоколад (60 г) вершки 33% (30 мл).
Інгредієнти для основи: кисломолочний сир 0-9% (500 г), вершкове масло (70 г).
Приготування:
Для карамелі на середньому вогні розтоплюємо цукор. Додаємо м'яке вершкове масло, сіль і перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо охолонути. Трохи залишаємо для прикраси, а до решти додаємо арахіс і перемішуємо.
Для основи яйця збиваємо із цукром до розчинення цукру. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячі вершки. Ставимо на середній вогонь, помішуючи, варимо до загущення і даємо охолонути.
Читайте також: Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт.
Для шоколадної начинки шоколад заливаємо гарячими вершками та перемішуємо до однорідності. Даємо охолонути.
Збираємо паску. До сиру додаємо м'яке масло, заварну основу і добре пробиваємо блендером до однорідності. Додаємо карамель з арахісом, шоколадну начинку та перемішуємо лопаткою буквально кілька разів, щоб вийшов гарний мармуровий візерунок.
Пасочницю ставимо на тарілку (туди стікатиме рідина) і застилаємо подвійним шаром вологої марлі. Кладемо нашу масу, щільно утрамбовуємо і загортаємо краї марлі. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо груз і ставимо в холодильник на ніч.
Потім перевертаємо пасочницю на тарілку, знімаємо форму, марлю та прикрашаємо. З відеорецептом можна ознайомитись на сторінці автора.
Дізнайтеся також, в які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.