Багато господинь останнім часом все частіше почали готувати страви зі спаржі. Цей овоч дуже корисний для здоров'я – містить багато поживних речовин, зокрема вітаміни A, C, E, K та B6, фолати, залізо, калій, мідь, кальцій та білок, а також є джерелом антиоксидантів. theLime вирішив поділитися простим рецептом і кулінарними лайфхаками, як її правильно приготувати.
Читайте також: Спаржа стає все більш популярною в Україні: як вирощувати її на своїй ділянці.
Інгредієнти: зелена спаржа (12 шт.), вода (1 л), сіль (1 ст. л.), вершкове масло (50 г), сік лимона.
Приготування:
Спочатку потрібно відрізати нижню частину спаржі - вона найтвердіша і жувати її не дуже приємно, тому відрізаємо 2-3 см знизу. Далі потрібно очистити спаржу. Але це можна робити не завжди, а лише у випадку, якщо верхній шар стебла дуже твердий. Очищаємо тільки в нижній частині, зверху вона дуже ніжна та м'яка.
Порада: Головне, що ви повинні пам'ятати, спаржа готується дуже швидко. Тому коли ви її готуєте, не відходьте від плити, інакше спаржа стане м'якою та не смачною.
Ставимо на плиту каструлю, виливаємо воду і чекаємо, поки вона закипить, солимо її. Опускаємо підготовлену спаржу у воду і варимо 1-2 хвилини.
Потім перекладаємо відварену спаржу в миску з дуже холодною водою (можна додати лід).
Читайте також: Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви.
Порада: Для очищення спаржі ідеально підійде картоплечистка. Чистимо від середини стебла та переміщаємося вниз. Що стосується білої спаржі, то потрібно очищати тільки під верхівкою.
Перекладаємо спаржу на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Сковороду розігріваємо із вершковим маслом. Викладаємо на неї спаржу та обсмажуємо 2-3 хвилини з усіх боків.
Порада: Час приготування білої та зеленої спаржі відрізняється. Залежно від способу варіння зеленій знадобиться від 2 до 10 хвилин, а білій – від 10 до 20 хвилин. Також впливає товщина паростків: чим вони тонші, тим менше потрібно часу.
Готову спаржу подаємо до столу з рибою чи м'ясом.
- Раніше ми розповіли, що додати в котлети з курячого філе, щоб були ніжними та соковитими.
- Читайте також на theLime, як приготувати мариновані печериці, які будуть смачнішими за магазинні.
Цікаві новини для вас:
- Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
- Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі.
- Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.