Лайм

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Сезонна страва, яка не нашкодить фігурі

Цвітна капуста - неймовірно корисний продукт, який обов'язково має бути в раціоні в сезон. Її смажать у клярі, готують у вигляді запіканки, маринують зі спеціями. Екссуддя шоу "МастерШеф" Тетяна Літвінова поділилася ще одним цікавим способом приготування – в духовці у вигляді стейку. Кулінар запропонувала рецепт стейку з цвітної капусти з беконом та сиром.

Як приготувати стейк з цвітної капусти

Інгредієнти: цвітна капуста (800 г-1 кг), соєвий соус (3 ст. л.), оливкова олія (2 ст. л.), паприка (1 ч. л.), чилі (1/2 ч. л.), сушений часник (1 ч.л.), бекон копчений (150 г), сир (100 г).

Читайте також: Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт.

Фото: Скріншот

Приготування:

Цвітну капусту ретельно промиваємо і нарізаємо на стейки.

Для маринаду в глибокій мисці змішуємо соєвий соус, оливкову олію, паприку, чилі, сухий часник. Перемішуємо і за допомогою силіконового пензлика змащуємо капусту.

На кожен стейк викладаємо підкопчений бекон, щоб він накрив всю поверхню капусти. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Тим часом натираємо сир. Для пікантності Тетяна Літвінова рекомендує використовувати сир з добавками, наприклад, з ароматом базиліка.

Дістаємо стейки з духовки та щедро посипаємо тертим сиром. Ставимо запікатись ще на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився. Дістаємо наші готові стейки з цвітної капусти та насолоджуємося смаком і ароматом. З відеорецептом можна ознайомитися на сторінці кулінара.

Дізнайтеся також, як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт та кулінарні лайфхаки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати