Цвітна капуста - неймовірно корисний продукт, який обов'язково має бути в раціоні в сезон. Її смажать у клярі, готують у вигляді запіканки, маринують зі спеціями. Екссуддя шоу "МастерШеф" Тетяна Літвінова поділилася ще одним цікавим способом приготування – в духовці у вигляді стейку. Кулінар запропонувала рецепт стейку з цвітної капусти з беконом та сиром.
Як приготувати стейк з цвітної капусти
Інгредієнти: цвітна капуста (800 г-1 кг), соєвий соус (3 ст. л.), оливкова олія (2 ст. л.), паприка (1 ч. л.), чилі (1/2 ч. л.), сушений часник (1 ч.л.), бекон копчений (150 г), сир (100 г).
Читайте також: Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт.
Приготування:
Цвітну капусту ретельно промиваємо і нарізаємо на стейки.
Для маринаду в глибокій мисці змішуємо соєвий соус, оливкову олію, паприку, чилі, сухий часник. Перемішуємо і за допомогою силіконового пензлика змащуємо капусту.
На кожен стейк викладаємо підкопчений бекон, щоб він накрив всю поверхню капусти. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Тим часом натираємо сир. Для пікантності Тетяна Літвінова рекомендує використовувати сир з добавками, наприклад, з ароматом базиліка.
Дістаємо стейки з духовки та щедро посипаємо тертим сиром. Ставимо запікатись ще на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився. Дістаємо наші готові стейки з цвітної капусти та насолоджуємося смаком і ароматом. З відеорецептом можна ознайомитися на сторінці кулінара.
Дізнайтеся також, як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт та кулінарні лайфхаки.