Наприкінці весни та влітку багато хто з нас любить готувати різноманітні страви з молодої картоплі – її можна не тільки відварити, але й смачно запекти з часником. theLime ділиться простим рецептом, як ще можна приготувати цей овоч.
Читайте також: Як приготувати ситні картопляні крокети з фаршем: простий рецепт.
Інгредієнти: вершкове масло (100 г), молода картопля (1 кг), зелень, сіль, перець.
Приготування:
Молоду картоплю ретельно промиваємо у проточній воді та ножем або щіткою злегка зішкребаємо шкірку, потім знову споліскуємо. Бажано взяти бульби приблизно одного розміру.
Розігріваємо сковороду зі шматочком вершкового масла.
Викладаємо молоду картоплю і обсмажуємо з усіх боків 1-2 хвилини – так, щоб кожна бульба була у вершковому маслі.
Читайте також: Як швидко почистити молоду картоплю без ножа: 5 найпростіших способів.
Потім вливаємо на сковороду приблизно 0,5 л води - так, щоб вона покрила половину картоплі. Накриваємо кришкою.
Коли вода закипить, солимо картоплю та знову накриваємо кришкою.
Готуємо приблизно 25 хвилин на слабкому вогні, доки не випарується вода. Потім продовжуємо готувати без кришки, додаємо перець чи інші спеції до смаку.
Обсмажуємо доти, доки не з'явиться золотиста скоринка.
Викладаємо на блюдо і посипаємо нарізаним кропом чи будь-якою іншою зеленню.
- Раніше ми розповіли, як чистити і скільки варити молоду картоплю, щоб вона не втратила смак.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати молоду картоплю зі сметаною.
Цікаві новини для вас:
- Як довго можна зберігати варені яйця та що з них приготувати.
- Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт.
- Шоколадні кекси із простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.