Для багатьох господинь приготування страв – це не просто рутина, а хобі. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простими і смачними першими стравами, то спробуйте зробити охолодник – холодний борщ із буряків або квасковий суп. theLime підібрав простий рецепт останнього, яким поділилася блогер Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Підходить для пісного меню: український рецепт зеленого борщу зі щавлем.
Що таке квасковий суп? Це інша назва зеленого чи щавлевого борщу. Справа в тому, що на Закарпатті слово "щавель" має іншу назву. На місцевому діалекті його називають "квасок", відповідно і суп – квасковий.
Інгредієнти: щавель, копчене м'ясо, зелена цибуля, кріп, морква, цибуля, картопля, лимон, сметана, варені яйця, сіль, перець.
Приготування:
Щавель і зелень промиваємо, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо ножем, збризкуємо лимонним соком і даємо настоятися.
Картоплю очищаємо та промиваємо у проточній воді, нарізаємо середнім кубиком.
Цибулю та моркву споліскуємо, очищаємо. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву тремо на тертці.
Нарізаємо м'ясо з салом, викладаємо в каструлю з товстим дном, витоплюємо жир, щоб вийшли шкварки. Додаємо цибулю, моркву, заливаємо все водою. Коли вода закипить, додаємо картоплю та варимо до її готовності.
Читайте також: Борщ із грибами без м'яса – смачна страва пісного меню: як її приготувати.
Заздалегідь відварюємо в окремій каструлі яйця вкруту – 10 хвилин після закипання. Чекаємо, доки вони охолонуть, очищаємо від шкаралупи, нарізаємо.
До готового зеленого борщу додаємо подрібнені яйця, квасок (щавель), зелень, солимо, перчимо. Проварюємо кілька хвилин і знімаємо з вогню.
Подаємо квасковий суп зі сметаною та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, що додати в окрошку, щоб зробити її ще смачнішою.
- Читайте також на theLime, як приготувати на обід зелений борщ з кропивою.