Лайм

Що таке квасковий суп і як його приготувати: рецепт смачної страви Закарпаття

Господині на замітку

Для багатьох господинь приготування страв – це не просто рутина, а хобі. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простими і смачними першими стравами, то спробуйте зробити охолодник – холодний борщ із буряків або квасковий суп. theLime підібрав простий рецепт останнього, яким поділилася блогер Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Підходить для пісного меню: український рецепт зеленого борщу зі щавлем.

Що таке квасковий суп? Це інша назва зеленого чи щавлевого борщу. Справа в тому, що на Закарпатті слово "щавель" має іншу назву. На місцевому діалекті його називають "квасок", відповідно і суп квасковий.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: щавель, копчене м'ясо, зелена цибуля, кріп, морква, цибуля, картопля, лимон, сметана, варені яйця, сіль, перець.

Приготування:

Щавель і зелень промиваємо, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо ножем, збризкуємо лимонним соком і даємо настоятися.

Картоплю очищаємо та промиваємо у проточній воді, нарізаємо середнім кубиком.

Цибулю та моркву споліскуємо, очищаємо. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву тремо на тертці.

Нарізаємо м'ясо з салом, викладаємо в каструлю з товстим дном, витоплюємо жир, щоб вийшли шкварки. Додаємо цибулю, моркву, заливаємо все водою. Коли вода закипить, додаємо картоплю та варимо до її готовності.

Читайте також: Борщ із грибами без м'яса – смачна страва пісного меню: як її приготувати.

Заздалегідь відварюємо в окремій каструлі яйця вкруту – 10 хвилин після закипання. Чекаємо, доки вони охолонуть, очищаємо від шкаралупи, нарізаємо.

До готового зеленого борщу додаємо подрібнені яйця, квасок (щавель), зелень, солимо, перчимо. Проварюємо кілька хвилин і знімаємо з вогню.

Подаємо квасковий суп зі сметаною та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Мірослава Пекарюк (@myroslava_pekariuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати в пакетах.
  2. Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрумкими тостами.
  3. Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром та беконом.

Новини партнерів

Читайте також

Найкращий спосіб зігрітися - готуємо ідеальний глінтвейн вдома

Фудблогерка розповіла, як зробити глінтвейн вдома і порадила брати для нього сухе вино

Як врятувати пересолену страву - допоможуть бабусині поради

Експерти розповіли, що робити, коли пересолили страву - спробуйте бабусин трюк з картоплиною

Просто і смачно - рецепт оригінального пирога з сиром із тіста філо

Пиріг з тіста філо з сиром легко готувати, а він виходить хрустким, повітряним і ароматним завдяки сирній начинці