Лайм

Рецепт тушкованої картоплі з фаршем і овочами: як приготувати поживну страву

Відмінний варіант на обід чи вечерю

Кожна господиня має улюблену страву з картоплі. Хтось полюбляє готувати молоду картоплю на сковороді, а інші – м'ясо по-французьки з картоплею. Простим рецептом тушкованої картоплі з фаршем та овочами поділилася Дарина Сіліна – українська фудблогерка та фотограф для кулінарної індустрії.

У своєму Instagram Дарина показала, як приготувати ароматну вечерю з доступних продуктів нашвидкуруч.

Читайте також: Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / instagram.com/man_darinka.food

Інгредієнти: вода або бульйон (200 мл), картопля (350 г), м'ясний фарш (200 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), томатний соус (2 ст. л.), часник (1-2 зубчики), рослинна олія (45 мл), сіль (0,5 ч. л.), чорний мелений перець (0,25 ч. л.), хмелі-сунелі (0,5 ч. л.), лавровий лист (1-2 шт.), чорний запашний перець (3 горошини), свіжий кріп (1 пучок).

Приготування:

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву - чверть кільцями.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією і викладаємо подрібнену цибулю. Помішуючи, пасеруємо на середньому вогні до м'якості.

Додаємо до цибулі подрібнену моркву. Перемішуємо, продовжуємо готувати овочі разом ще 3 хвилини.

М'ясо промиваємо, викладаємо на паперові серветки, щоб увібралася зайва волога. Зачищаємо м'якоть від жиру та плівочок, пропускаємо через м'ясорубку з великою решіткою.

Додаємо фарш до пасерованих овочів. Помішуючи, продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом, поки м'ясо не змінить свій колір.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / instagram.com/man_darinka.food

Читайте також: Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо брусочками, додаємо до решти інгредієнтів.

Додаємо томатний соус, лавровий лист та чорний запашний перець. Солимо за смаком, приправляємо овочі з фаршем спеціями. Вливаємо на сковороду 200 мл гарячої води, овочевого чи м'ясного бульйону.

Накривши сковороду кришкою, тушкуємо картоплю з фаршем на повільному вогні приблизно 20-25 хвилин.

Коли картопля стане м'якою, додаємо порізаний тонкими слайсами часник та зелень кропу. Перемішуємо, продовжуємо тушкувати картоплю з фаршем на повільному вогні ще 5 хвилин.

Готову страву подаємо гарячою. Тушковану з фаршем картоплю можна доповнити свіжими або маринованими овочами.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / instagram.com/man_darinka.food

Цікаві новини для вас:

  1. Окрошка втамує спрагу і голод: найсмачніший рецепт літньої страви.
  2. Вишуканий рецепт літнього салату: як приготувати з прошутто, помідорами та вершковим сиром.
  3. Шоколадні млинці з сиром та вишнею: оригінальний рецепт улюбленої страви.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами