Лайм

Плануємо роботи на городі у червні: місячний посівний календар на перший місяць літа

Заздалегідь продумайте, що і коли ви робитимете

У перший місяць літа у дачників вже багато роботи: потрібно вчасно поливати грядки, вносити різні добрива, а також боротися зі шкідниками, наприклад, з хрестоцвітною блішкою та іншими комахами-шкідниками, які можуть зіпсувати рослини та згодом урожай. theLime вирішив розповісти, коли в червні найкраще займатися роботами на ділянці за місячним календарем.

Про це йдеться у повідомленні УНІАН.

Читайте також: Коли і як часто потрібно поливати рослини на городі: поради городникам.

Фото: pixabay.com

Фази Місяця червень 2024

Молодик: 6 червня

Повний Місяць: 22 червня

Зростаючий Місяць: з 8 по 21 червня

Спадний Місяць: з 1 по 5 червня та з 23 по 30 червня

Місячний посівний календар на червень 2024 року

1-2 червня – боротьба зі шкідниками та бур'янами, а також із захворюваннями рослин та квітів. Можна посадити полуницю та малину. Розпушування ґрунту, видалення зайвих саджанців, обрізка хворих та сухих частин рослин. Не рекомендуємо поливати та підживлювати рослини, а також садити овочі.

3-4 червня – рекомендуємо садити будь-які овочі, зернові культури, зелень та салати, плодові дерева. Також можна збирати врожай полуниці. Корисними вдвічі будуть підживлення. Не рекомендуємо пошкоджувати коріння і стебла рослин вони будуть гоїтися довше звичайного.

5-7 червня – дні молодика. Будь-які види робіт із рослинами не рекомендуються.

8-10 червня – пересадка у відкритий ґрунт розсади, посадка плодових дерев та квітів на клумбі та підвіконні, посів зернових культур. Хороші дні для догляду за виноградом, ягідними чагарниками, трояндами.

11-14 червня можна посадити ягідні чагарники, плодові дерева, горіхи, виноград, підстригати газон і живопліт, обрізати хворі гілки та зайві пагони, білити і прищеплювати дерева, підгортати картоплю. Також гарний період для збирання врожаю полуниці та прянощів. Не рекомендуємо пересаджувати та підживлювати рослини, замочувати насіння, розмножувати рослини корінням.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Дотримуйтеся простих правил: як захистити помідори від фітофтори та інших хвороб.

15-17 червня – урожайні дні. Усі посаджені плодові рослини добре приживуться і дадуть гарний урожай, а квіти пишно цвістимуть. Можна обрізати, пересаджувати та прищеплювати рослини – рани загояться швидше, ніж зазвичай. Також можна зібрати врожай ранніх овочів та зелені. Не рекомендуємо рясно поливати рослини та удобрювати органікою.

18-20 червня – гарний період для посадки рослин з кучерявими стеблами та ліанами (бобові, виноград, клематис, жимолість), а також вічнозелених рослин та живоплоту. Можна доглядати за садом, дозволено підживлювати квіти і чагарники, але не овочі.

21-23 червня – дні повного місяця. Рослини стають дуже вразливими. Посівний календар на червень не рекомендує працювати на ділянці.

24-25 червня – гарні дні для посадки культур, які зимуватимуть у ґрунті. Можна збирати перший урожай, боротися з бур'янами, комахами та гризунами-шкідниками, хворобами. Можна доглядати за клумбою та кімнатними квітами. Дозволено рясні поливи та підживлення, але не варто обрізати рослини та травмувати коріння.

26-28 червня – можна посадити будь-які рослини, пересадити квіти з горщика на клумбу, полоти, підгортати та мульчувати рослини, збирати врожай для тривалого зберігання. Хороші дні для схрещування сортів та посадки тропічних квітів та фруктів.

29-30 червня для посівів останні дні місяця не дуже вдалі. Можна доглядати за ділянкою, зайнятися збиранням та прополюванням бур'янів, обрізати вуса полуниці та зайві пагони винограду, обприскувати сад від шкідників. Дуже вдало пройде боротьба із захворюваннями рослин та оздоровчі процедури. Не рекомендуємо пересаджувати рослини на інше місце.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чому цибуля йде у стрілки і як вирішити цю проблему: правила догляду за рослиною.
  2. Існують чіткі правила: як правильно вносити добрива з попелу, щоб не нашкодити рослинам.
  3. Як обробити рослини борною кислотою, щоб збільшити кількість зав'язі: корисні поради.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати царське варення з порічок: вдалий рецепт для випічки

Відома українська фудблогерка Лілія Цвіт розповіла, як готує царське варення, для якого потрібні червона смородина, чорна смородина, малина і лимон

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Як охолодити кімнату під час спеки, коли не працює кондиціонер і немає світла - розповідаємо прості лайфхаки

Минуле постукає в двері: три знаки Зодіаку у липні чекає повторення невивченого уроку

У липні 2024 року три знаки Зодіаку - Риби, Рак і Скорпіон - можуть отримати повернення минулих ситуацій, які доведеться вирішувати